Zmagala zabava in naši orli

Brez naslova1PLANICA 2013, PRESEŽEK, DA TE KAP

Zgodnja ura, ura ob kateri se izvzemši zablodelih ugasiti pozabljenih večernih luči ne sveti nobena več (no ja javne), ta dan pa se po vsem Lomu odpirajo luči ena za drugo. Kaj je to, so se mar pokvarile budilke? In vendar ne, samo mladina se podaja na največje vseslovensko romanje v Planico.

Ob 4.30 smo se kot že vsa zadnja leta zbrali na Mostu na Soči pri bencinski črpalki. Vkrcali smo se na avtobus in se polni elana podali novim zmagam naproti. Do Planice je dolga pot, v Planici pa težko delo, zato smo se po poti dodobra podprli in veselo prišli do Rateč.

V Ratečah pa seveda sledi obisk naših prijateljev iz dežele Vikingov, ki nas radi sprejmejo v za teh par dni Norveški gostilni. V zahvalo smo jim pripravili tradicionalni slovenski ples na vasi začenši z ponarodelo Avsenikovo Na Golici.

Po plesu smo se odpravili na dolgo pot pod Ponce, tam se eni uspešno, drugi manj uspešno prebili mimo varnostnikov ter končno prispeli v območje pogleda na letalnico bratov Gorišek, kjer pa se je za večino vse prehitro odvijalo in so uspeli videti le tu in tam kakšen polet. Vseeno pa smo na koncu vsi ugotovili, da smo zmagali. Čestitke našim orlom; Robiju, Juriju, Petru in Andražu ter seveda vsem nam navijačem.

S tem pa se dogajanje v Planici še zdaleč ni končalo saj nas je po poletih zabavala skupina Nude s svojimi uspešnicami kot so: Povej mi zakaj, Pepelka, Najlepša pesem… Po nastopu skupine se je rajanje še kar nadaljevalo, za nekatere kar preveč saj je ura kaj kmalu pokazala čas za odhod. Vseeno smo se pravi čas vsi zbrali, razen dveh, ki sta se odločila za izlet v naše največje železarsko mesto ter ogled tamkajšnjih lepot.

Pot nazaj nas je, kot že vsako leto, vodila skozi Bovec, kjer smo si lačni kot smo bili privoščili okrepčilo z lokalno specialiteto vsem dobro znano pico. Tako lepo polnih želodcev in vtisov smo se v večernih urah vrnili na Most, kjer pa se za nekatere dan še ni končal, ampak to je že druga zgodba!

Se vidimo v Planici 2014 na prenovljeni letalnici!

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.