Korona ni odnesla teka na Široko

Športno kulturno turistično društvo je v soboto, 15. avgusta 2020 kljub zaostrenim ukrepom za organizacijo dogodkov pripravilo 19. tradicionalni Vzpon na Široko. Po pridobitvi pozitivnega mnenja NIJZ so se organizatorji zaradi zagotavljanja medosebne razdalje v ciljnem prostoru odločili, da organizirajo samo tekaško preizkušnjo. Tako se je prvič zgodilo, da je odpadla kolesarska dirka.

Je pa tekaška preizkušnja štela tudi kot izbirna tekma za slovenske reprezentance v gorskem teku, zato so se med 110 udeleženci prvič znašli tudi nekateri vrhunski slovenski gorski tekači. Število bi bilo najbrž še višje, če bi nekatere spletne strani sledile uradnim objavam organizatorja in ne bi navajale, da prijave na dan dogodka niso mogoče.

V idealnih pogojih s startom ob 9.30, kar je prej kot običajno, so se tekači odlično znašli in postavljali daleč najboljše čase v zgodovini prireditve.

Med moškimi je zmagal Jošt Lapajne (TSK Idrija) s časom 24:23, drugi je bil Klemen Španring (AD Slovenska Bistrica) in tretji Luka Tavčar (Calcit Bike Team).

Pri ženskah je slavila Varineja Drašler (ŠD Nanos Podnanos) s časom 29:32 pred Nušo Mali (AK Olimpija) in Klementino Lemut (ŠD Nanos Podnanos).

Rezultati po kategorijah: https://www.sktd-lom.si/wp-content/uploads/2020/08/Kategorije.pdf

Rezultati absolutno: https://www.sktd-lom.si/wp-content/uploads/2020/08/Absolutno.pdf

FOTO: Miljko Lesjak (celotna fotogalerija: https://www.facebook.com/pg/vzponsiroko/photos/?tab=album&album_id=3440803889305330)

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.