Otvoritev poti Lom je moj dom

Po skoraj 10 letih odkar smo se v društvu odločili, da bi v našem lepem kraju lahko uredili in označili naše znamenitosti za turiste, je končno napočil trenutek, ko bomo otvorili pohodniško pot Lom je moj dom.
Ob finančni in strokovni pomoči občine Tolmin, Zavoda za turizem Dolina Soče in Posoškega Razvojnega Centra se je v zadnjih mesecih več naših članov izkazalo pri zbiranju in oblikovanju gradiva, urejanju poti in zanimivih točk ob poti in pri postavitvi tabel, kar ste najbrž že opazili.

Rezultat je označena pot, ki je dolga približno 12 km in ob kateri je 13 točk, označenih s tablami, ki opisujejo znamenitosti, značilnosti in zgodovino Loma. Poleg tega se je prenovilo kapelico na Ravnah, naredilo pot in ograjo pri Breznu v Špilah, uredilo bunker pod Velikim vrhom, očistilo Veliki vrh grmovja in drevja, uredilo počivališče na Slemenu, postavilo klopce pri koritu, na Kalu, na Ledincah in pod Velikim vrhom, postavilo daljnogled na Širokem in še več bi se lahko našlo.


Zavod za turizem Dolina Soče je zagotovil oblikovanje tabel, ki so v slovenščini in angleščini, ter zloženke v 4 jezikih, ki bodo Lom predstavljale turistom, ki prihajajo v Posočje.
Uradna otvoritev bo v sredo, 12. avgusta 2020, ob 11.00 na Turistični kmetiji Široko. Vabljeni, da se jo udeležite vsi, ki ste sodelovali že doslej ali bi radi sodelovali na otvoritvi.
Še bolj pa ste vsi člani našega društva vabljeni na prvi organiziran pohod po poti Lom je moj dom, ki bo v nedeljo, 16. avgusta 2020, ob 14.00, s pričetkom in zaključkom na Turistični kmetiji Široko, kjer po koncu sledi brezplačna zakuska.


Zaradi ukrepov povezanih s Koronavirusom se je za udeležbo na obeh dogodkih treba predhodno prijaviti, in sicer pri Aljažu Bevku (031 252 786).

Vljudno vabljeni

ŠKTD Lom

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.