Zmagala ekipa Kasmač in dobra volja

PRAZNOVANJE KRAJEVNEGA PRAZNIKA ODLIČNO USPELO

Na godovni praznik farnega zavetnika sv. Primoža in Felicijana, smo člani ŠKTD Lom že tretje leto zapored priredili nedeljsko popoldne z druženjem domačinov in ostalih. Tokrat so se prvič odvijale tudi Puntarske igre. Poleg tega je nastopila tudi vokalna skupina OsMinka, domača skupina Naftalin, stavili smo na kokošji ruleti ter ugotavljali težo sira.

Če gremo kar po vrsti so se najprej odvijale puntarske igre v katerih so se pomerile štiri ekipe: Kasmač, Muzikanti, Puntarji planate ter domača ekipa Lam. Pomerili so se v štirih zanimivh igrah, v katerih so morali pridelati čimveč krompirja, graščaku prinesti čim več dajatev, v zimskem napadu na grad so se morali izkazati  metanju kopja na koncu pa so morali puntarji so morali iz grajske ječe rešiti svojega tovariša. Najbolj spretna v igrah je bila ekipa Kasmač. Vsi udeleženci pa so na koncu dobili bogate nagrade.

Po puntarskih igrah so na vrsto prišli najmlajši saj jim je vokalna skupina OsMinka zaigrala igrico Grad gradiček, zapele pa so tudi dve pesmi iz svojega repertuarja. Po njihovem nastopu pa so za zabavo skrbeli člani domače glasbene skupine Naftalin. V prvi glasbeni pavzi se je odvila tudi tradicionalna kokošja ruleta, v kateri sta imela največ sreče Rihard in Dora. Pri ugibanju teže sira pa se je za največjega poznavalca izkazal Gašper. Dogajanje se je zavleklo pozno v večer.

Organizatorji obljubljajo, da se bodo prihodnje leto ponovno potrudili, da se bo praznovanje Shoda ponovno odvilo tako doživeto.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.