Zaključek primorskih gorskih tekov 2015

V Gaberju pri Ajdovščini so zadnjo nedeljo v gaberje1novembru organizatorji Primorskih gorskih tekov (PGT) pripravili zaključno prireditev sezone 2015, še pred dogajanjem v prostorih krajevne skupnosti pa so se gorski tekači pomerili v prvem teku nove sezone 2016.

Tek na 4,2 kilometra dolgi progi s toliko metri vzpona, kolikor je dni v letu, pa še s 118 metri spusta, je prvi, ki so ga gorski tekači vknjižili na račun sezone 2016. Na vrhu Tabora je bil najhitreje Marko Tratnik, med ženskami pa je zmagala Mihaela Tušar. Natan Maj Poženel (ŠKTD Lom) je na cilju s časom 32.47 zasedel v kategoriji moških do 24 let, 5.mesto.

Po teku je sledila zaključna prireditev s podelitvijo pokalov najboljšim v posameznih kategorijah in absolutno. Natan Maj Poženel je bil drugo leto zapored najboljši v kategoriji mlajših dečkov, v kategoriji moških do 24 let, pa 4.

Organizatorji PGT so tudi letos podarili priznanja društvom, ki so pomagala izvesti katerega izmed tekov za PGT. Tako je ŠKTD Lom prejelo priznanje za uspešno izvedbo teka na Široko.

Darja Gorjup Poženel

 

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.