Zadnja večerja

NA KMEČKI KROŽNIK K ŽBOGARJU

Dnevi pred novim letom, ko se narava umiri in se pripravlja na sneg, so primerni za druženje s prijatelji , znanci in sorodniki. Da je temu res tako, smo dokazali tudi člani ŠKTD Lom, ki smo se, po dolgih letih, spet zbrali na večerji za zaključek leta. Tokrat smo se odločili za okrepčevalnico Žbogar na Banjšicah, ki je tudi eden od pokroviteljev našega društva.

Večerje se je udeležilo 22 članov, ki so uživali v gurmanskih specialitetah daleč na okrog poznane okrepčevalnice, ki slovi predvsem po domačih mesninah, še bolj pa po odlično pripravljenem zelju.

Po obilni večerji se prileže deci belega ali črnega (rdečega), ob tem pa seveda ni manjkalo tudi glasbe iz pod prstov naših treh harmonikašev. Monika, Sandi in Borut so neumorno igrali viže, ostali pa smo zraven, po svojih močeh pritegnili z bolj ali manj znanimi napevi.

Do polnoči se je večerja v želodcih ravno prav polegla. Takrat je prišel čas za pico iz krušne peči, ki jo je bilo toliko, da smo jo, po dolgih prigovarjanjih, komajda pospravili. Večerja se je v veselem vzdušju zaključila šele dolgo po polnoči.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "Ni najden"]