Za zaključek zimske lige Kobarid 2016/17

NA KONCU ZASEDLI 3. MESTO

Osem let je minilo, od kar je v zimski ligi v Kobaridu slišalo ime Sola Lom. V letošnji sezoni pa se je to ime ponovno pojavilo na razporedu zimske lige, le da je bilo dodano še ime glavnega sponzorja Okrepčevalnica Jezero.

Zimske lige se je poleg naše ekipe udeležilo še osem ekip, tako da je bilo odigranih devet krogov, vsaka ekipa je odigrala osem tekem. Na koncu se je zmage veselila ekipa Mlekarnice, ki je prav na zadnji tekmi v boju za prvo mesto, prepričljivo s 5 : 0 ugnala ekipo Livka. Na tretjem mestu pa smo, z enakim številom točk kot drugi Livek, pristali Sola Lom – Okrepčevalnica Jezero.

Lahko bi se razpletlo drugače. Prvo tekmo smo igrali proti ekipi Livka. Zbrani z vseh vetrov, popolnoma neuigrani, smo si skozi tekmo ustvarili kopico priložnosti a nismo zadeli, prejeli pa smo dva zadetka iz prav toliko priložnosti. Kot se je kasneje izkazalo je prav ta tekma odločala o drugem mestu, prav lahko pa bi se celotna liga zasukala tudi drugače.

Podobne predstave smo kazali skozi celotno ligo, razen v tekme proti Mlekarnici, ki smo jo izgubili in tekme proti TrnTimu 1 : 0, smo si na vseh ostalih srečanjih ustvarili ogromno priložnosti jih sicer veliko izkoristili a vseeno bi lahko zadeli večkrat. Se je pa v nasprotju z napadom zelo izkazala obramba, na čelu z vratarjem, ki je na osmih tekmah prejela le 9 zadetkov.

Rezultati dobrih, kaj dobrih odličnih predstav se izražajo v že omenjenim tretjim mestom, domov pa smo odnesli tudi pokal za naj vratarja, ki ga je z dobrimi predstavami pri poveljevanju obrambi prislužil Žbogar Gašper.

Omeniti velja še ostale igralce. Največ golov (9) je zabil Rejc Luka, Tako kot Luka je prav na vseh tekmah igral Tronkar Dani, ki je dosegel tudi 7 zadetkov, prav toliko kot tudi Levpušček Denis, ki pa je imel dve tekmi manj. Z odličnimi predstavami, predvsem v fazi branjenja se je izkazal Kofol Matej. V najtežjih tekmah je gole zabijal Černilogar Žan, V dresu Sole sta poleg Kofol Mateja debitirala tudi Zajc Damjan ter Fortunat Domen. Zaigrali pa so še Baloh Denis, Levpušček Borut, Jež Vasja, zaradi poškodbe pa le na eni tekmi tudi Žbogar Janez.

 V nadaljevanju sledi še nekaj statističnih podatkov:

STATISTIKA:

Odigranih tekem: 8

Zmage: 5

Izenačeno: 1

Porazi: 2

Doseženo golov / na tekmo: 39 / 4,9

Prejeto golov / na tekmo: 9 / 1,1

Gol razlika: +30 (4,9 : 1,1)

 

Rezultati tekem ter strelci:

krog nasprotnik rezultat strelci
1. Livek 0 : 2  
2. Zuride 2 : 2 2 – Rejc Luka
3. ŠD Breginjski Kot 4 : 1 1 – Baloh Denis

1 – Levpušček Denis

1 – Rejc Luka

4. Trnovo 13 : 0 4 – Tronkar Dani

3 – Rejc Luka

2 – Černilogar Žan

2 – Kofol Matej

1 – Baloh Denis

1 – Levpušček Denis

5. TrnTim 1 : 0 1 – Černilogar Žan
6. Mlekarnica 1 : 3 1 – Černilogar Žan
7. Oplast U-17 11 : 0 4 – Levpušček Denis

3 – Tronkar Dani

2 – Rejc Luka

1 – Černilogar Žan

1 – Levpušček Borut

8. Oplast U-19 7 : 1 3 – Zajc Damjan

2 – Kofol Matej

1 – Černilogar Žan

1 – Levpušček Denis

 

Statistika po igralcih:

igralec odigranih tekem doseženo golov golov na tekmo
Baloh Denis 3 3 1
Černilogar Žan 6 6 1
Jež Vasja 3 0 0
Kofol Matej 5 3 0,6
Levpušček Borut 3 1 0,33
Levpušček Denis 6 7 1,17
Rejc Luka 8 9 1,13
Tronkar Dani 8 7 0,88
Zajc Damjan 2 3 1,5
Žbogar Janez 1 0 0
Fortunat Domen * 1 3 3
Žbogar Gašper * 7 6 0,86

* vratarja imata podano prejete gole

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "Ni najden"]