Za Natan Majem Poženelom uspešna sezona

Naš mladi član Natan Maj Poženel se je v sezoni 2017 udeležil številnih tekov tako v otroški kot članski konkurenci. Pridno je nabiral kilometre in lovorike na gorskih in ravninskih progah pa tudi na orientacijskih tekih. Največji uspeh je zagotovo 3. mesto absolutno na 8 km v okviru Bovec maratona. Za vse dosežke na športnem področju je lani prejel tudi srebrno Priznanje Občine Tolmin za športne dosežke za leto 2016.

V okviru tekmovanj Primorskih gorskih tekov se je udeležil skupno 7 tekov (Gaberje pri Ajdovščini, Kokoš nad Lipico, Sabotin, Gradišče nad Vipavo, Špičasti vrh nad Zadlogom, Šentviška Gora in Široko). Najslajša je bila že tretja zaporedna zmaga na »domačem« terenu na Širokem v letos kar močni konkurenci starejših dečkov. Rezultati so letos zadoščali za skupno 3.mesto v kategoriji starejših dečkov.

Že tretje leto se je redno udeleževal tudi »ravninskih« tekov na Gorenjskem v okviru serije »Gorenjska moj planet«, in sicer v Trzinu, Kranjski Gori in Radovljici, kjer se je doslej že vsako leto uvrstil na zmagovalni oder v kategoriji moških do 19 let.

V letošnjem letu se je prvič preizkusil tudi v »nočnem teku«. Tako je na Nočni 10ka na Bledu zasedel absolutno 207. mesto med 1394 tekači, v Portorožu pa 34 od 190 tekmovalcev. Udeležil pa se je tudi teka v Mengšu, krosa v Mekinjah pri Kamniku, Majskega teka v Ajdovščini, Kanalskega kroga in letos prvič tudi kratkega, a zahtevnega gorskega teka na Stari Ljubelj.

V letu 2017 se je Natan Maj »navdušil« tudi za orientacijski tek. Vztrajno je treniral v okviru tolminske sekcije OK Azimut. Ob dobri fizični pripravljenosti, ki jo nabira z rednim tekom, je že v prvi sezoni 9.9.2017 v Celju postal državni prvak v orientacijskem teku – sprint v kategoriji M16. Naslednji mesec, 01.1.2017 pa je na Soriški planini postal še podprvak na srednji razdalji v kategoriji M16.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "Ni najden"]