V Lomu letos najboljši Strelovod ter Domačice

ŽE 14 GENERACIJSKI TURNIRgeneracijski 7

Že trinajsto leto zapored se v Lomu odvija zanimiv turnir, ki je dobil ime po generacijah nogometašev, ki se vsako leto pomerijo za prestižni naslov najboljšega kluba v Lomu. Do sedaj so to postali (po letih): 2000 Kondor, 2001 Kondor, 2002 Sola Lom, 2003 Sola Lom, 2004 Kondor, 2005 Kondor, 2006 Kondor, 2007 Kondor, 2007 Strelovod, 2008 Strelovod, 2009 Kondor, 2010 Bambuča, 2011 Strelovod in 2012 Kondor. Poleg fantov pa se že od leta 2002 merijo tudi Lomljanska dekleta, ki se za to priložnost razdelijo na dva tabora: Domačice in Zetice. Trenutno bolje kaže Zeticam, ki so do letos zmagale 7x, Domačice pa 4x, čeprav se v zadnjih letih trend obrača v prid Domačicam. In kako je bilo letos?

Letošnji generacijski turnir v Lomu so odprli igralci ekipe Kondor, ter iz naftalina ponovno vstale Čiwawe. Tekmo so igralci Kondorja zanesljivo dobili, čeprav se je Čiwawa po najboljših močeh upirala.

Druga tekma je bila, kot se je izkazalo na koncu odločilna, saj sta se pomerili na koncu prvouvrščeni Strelovod ter drugouvrščena Bambuča. Tekmo so bolje pričeli igralci Bambuče, prvi zadeli, a nato hitro prejeli 4 gole. Poizkušali so še z menjavo vratarja, kar bi se jim skoraj obrestovalo saj so rezultat znižali na 4 : 3, vendar hitro prejeli še peti gol, ki je pomenil konec sanj o ostvojitvi prvega mesta.

Že v naslednji tekmi so si delo zelo otežili igralci Kondorja, ki so z Zeti leremizirali in si s tem zelo zmanjšali možnosti za osvojitev prehodnega pokala. Do polovice tekem sta bile odigrane še dve z tekmi z veliko rezultatsko razliko.

V odmoru pa že 10 let najbolj pričakovana tekma leta. Tekma za prevlado v Lomu. Tekma, ki gledalcem požene kri po žilah, v napetosti drži vpleten do zadnjega sodniškega žvižga. Tekma, ki spominja na znamenitejše derbije med najboljšimi svetovnimi ekipami. Tekma za biti ali ne biti. Seveda, govora je o tekmi med DOMAČICAMI in ZETICAMI. Domačice so takoj od začetka prevzele pobudo, plod katere je bil vodilni zadetek. Do polčasa so zadele še enkrat in na odmor odšle z izdatno prednostjo dve golov. V drugem polčasu pa kot da bi se Zetice prebudile. Kmalu je semafor kazal izenačen izid pri 2 : 2. Ko je že kazalo da bomo spremljali šestmetrovke, pa so Domačice zadele gol za vodstvo in kot se je kasneje izkazalo tudi za zmago z minimalno razliko. Tako so si tretje leto zapored priigrale prehodni pokal.

V drugem delu moških tekem so se tekme ovijale v lahkotnejšem ritmu kot v prvem delu, z izjemo tekme med Kondorjem in Bambučo, ki je postregla z vsemi lepimi in manj lepimi prvinami te igre z žogo, saj so se igralci, čeprav tekma ni več odločala o prvem mestu, ampak zgolj o drugem in tretjem, na koncu tekme skorajda stepli. Tekmo je na koncu sicer dobila Bambuča, ki je tako osvojila končno drugo mesto.

Turnir se je sicer končal z odpovedjo tekme med Kondorjem in Strelovodom, saj je nebo nad Lomom iz črnih oblakov spustilo poletno osvežitev, ker pa tekma ni odločala o ničemer so se igralci sporazumno odločili, da raje popijejo kakšno pivo več.

Turnir je potekal tudi v humanitarni noti, saj je ves izkupiček turnirja šel za projekt Gajini koraki.

 

Kondor : Čiwawa   10 : 3

Bambuča : Strelovod   3 : 5

Zeti : Kondor   1 : 1 (3 : 2)

Čiwawa : Bambuča   1 : 8

Zeti : Strelovod   2 : 6

DOMAČICE : ZETICE   3 : 2

Bambuča : Zeti   7 : 3

Strelovod : Čiwawa   5 : 1

Kondor : Bambuča   1 : 2

Čiwawa : Zeti   1 : 3

Kondor : Stelovod   0 : 0  b.b.

 

Foto: Melita P. Levpušček

generacijski 1 generacijski 2 generacijski 3 generacijski 4 generacijski 5 generacijski 6 generacijski 8

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.