V Dornberk prvič z novimi dresi

Ko so igralci Sole Lom izvedeli, da je turnir v Dolenji Trebuši odpadel, so iskali druge možnosti. In tako so našli turnir v malce oddaljenem Dornberku. Zbrali so se v postavi Denis, Robert in Borut in s sabo po dolgotrajnem okrevanju zaradi zvina gležnja vzeli še Janeza in njegov gleženj postavili na preizkušnjo. Opogumljeni z novimi dresi, ki so jih po dolgotrajnem čakanju prejeli nekaj dni prej, so optimistično zrli proti turnirju.

Ob pričetku tekme z ekipo MI3 jih je pričakal dež in tudi bolj spolzka žoga ter igrišče. Tekme niso pričeli najbolje, saj je nasprotnik povedel z ena proti nič. Nato so po delnem izidu 3 : 0 prišli do vodstva s 3 : 1, bržčas tudi z odtenkom sreče. Zanimiva tekmo, s pravo mero borbenosti, se je ob koncu končala z rezultatom 3 : 3, saj je pri golu za končno izenačenje nasprotnikov nemara ta sreča prav njim podala svoj nasmeh, ko se je žoga, bog si ga vedi kako, izmuznila ob vratnici v gol. Zatem je sledilo streljanje najstrožjih kazni, ki je prava rak rana lomljanskih ekip, saj kakorkoli obrneš, jih le s težavo izvedemo zadostno. In tokrat ni bilo nič drugače, saj so jih izgubili.

Drugo tekmo so igrali proti domačim nadebudnežem Pingvinom. To tekmo so morali zmagati vsaj s 7 : 0, saj bi se le tako uvrstili naprej kot najboljša druga ekipa turnirja. To jim je tudi rutinirano uspelo, saj so že ob polčasu vodili s 6 : 0, na koncu tekme pa je semafor kazal 10 : 1. Čakali so nasprotnika za četrtfinale

V četrtfinalu so se pomerili z ekipo iz Vipavske doline, ekipo Kaferna, ki je bila v svoji skupini prva. Tekmo so naši zopet slabo odprli, saj so jo pričeli s hitrim zaostankom, ker je nasprotnik povedel v prvi polovici prvega polčasa z 1 : 0. A neglede na vse so se še naprej borili. Čeprav sodnik ni pustil ravno grobe igre, je bila tekma ves čas na meji incidenta in delilec pravic je ves čas opozarjal na izključitev dveh minut. Klub temu pa se je borbenost izplačala in nekaj minut pred koncem tekme je Janez s pol-volejem razparal mrežo nasprotnika. A ta rezultat ni vztrajal dolgo, saj so nasprotniki kmalu povedli z 2 : 1. Nato pa je vsega pol minute pred koncem sledila obojestranska izključitev Janeza in nasprotnega igralca. Čeprav se ni zgodilo nič posebnega, le malo pritoževanja z obeh strani, je bila razlaga sodnika, da ni videl, kaj se je zgodilo, zatorej je izključil oba igralca. Nato je sledila igra dva na dva, a je zmanjkala kakšna minuta za izenačujoči gol. Tako se je pot tokrat končala že v četrtfinalu.

Spet se ni izšlo za pokal. Razočaranje je bilo veliko, saj je bilo upanje, da se bodo z novimi dresi uspeli uvrstiti med najboljše. To se bo bržčas zgodilo na naslednjih turnirjih.

Borut Levpušček

REZULTATI:

Sola Lom : MI3 3 : 3 (0 : 2)
Robert, Janez, Avtogol

Sola Lom : Pingvini 10 : 1
4x Borut, 3x Denis, 2X Janez, Robert

1/4 FINALE

Sola Lom : Kaferna 1 : 2
Janez

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "Ni najden"]