Tretja udeležba, bogatejše izkušnje, stari zmagovalci

TEK TROJK 2016

P1000907Prvi teden meseca maja je v glavah ljubiteljev teka že tradicionalno rezerviran za enega izmed vrhuncev tekaške sezone. Tek trojk, ki je tudi vrhunec vsakoletne prireditve Pot ob žici, so organizatorji izpeljali 60. leto zapored. Začetki segajo v leta po 2. svetovni vojni, ko so se osvoboditelji Ljubljane zbrali in sprehodili okrog cone, ki je bila ograjena z bodečo žico. Od začetka organiziranja prireditve, ko je bilo potrebno teči z nahrbtnikom in puško, je simbolika prireditve še vedno jasna – pomoč drug drugemu. V ta namen se je prireditev razvila v tek, kjer sodeluje tekaška trojka, ki si med seboj pomaga. Udeležba raste iz leta v leto. Letos je število udeležencev, vključno s pohodniki preseglo 42.000.

P1000819ŠKTD Lom na omenjenem teku sodeluje od leta 2014. Interno rivalstvo med našimi trojkami je seveda prisotno vsako leto, saj bi bila vsaka trojka rada “najboljša na vasi.” Po zmagah v letu 2014 in 2015 se je tudi letos trojka ŠKTD LOM 1 (Matej Mravlja, Borut Levpušček, Dejan Lipušček) odločila obdržati primat. Kaj so na to rekle ostale trojke?

Kot vsako leto so se na pot do Ljubljane odpravili z minibusom.

P1000787P1000820P1000813

Z razliko od prejšnjih let, so v Ljubljano prispeli pravočasno, tako da so si nekateri lahko privoščili kakovostno ogrevanje, drugi kavo, tretji pa druge ogrevalne (dovoljene) napitke na bazi sadja, ki ogrejejo telo in sprostijo zahrbtne mišične krče.

P1000817P1000811

 

 

 

 

 

 

Na letošnji 12,5 kilometrski krog, ki je tradicionalno poleg ljubljanskih ulic zajemal še vzpon na Golovec (421 mnm), se je podalo 6 lomljanskih tekaških trojk. Nekatere stalne, nekatere spremenjene ali nekatere sestavljene tudi iz nečlanov društva, so se po svojih močeh zoperstavile zahtevni progi. Že na začetnem ravninskem delu je trojka ŠKTD 1 pokazala zobe in prevzela pobudo. Kljub začetnemu hitremu tempu, so si za klanec prihranili dovolj moči in po nekaj prehojenih metrih prvi dosegli vrh Golovca, kjer je sledil naporen spust in končni ravninski del.  Z ekipnim duhom in medsebojno pomočjo, so v cilj pretekli z novim lomljanskim rekordom 0:59:29. Spodaj so podatki o dosežkih vseh sodelujočih trojk ŠKTD Lom:
Capture

Vsaka trojka in vsak njen udeleženec, je bil ob prispetju v cilj zadovoljen. Za trening, nove obljube in napovedi je še veliko časa. Je pa bilo med nekaterimi trojkami slišati optimistične napovedi, da bo na teku 2017 vrstni red na vrhu drugačen.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.