Tavčar in Bratina popravila lastna rekorda

REZULTATI 16. VZPONA NA ŠIROKO

FOTOGALERIJA

Na 16. vzponu na Široko smo videli kar dva rekorda, in to kakšna! Najprej je Luka Tavčar za skoraj eno minuto podrl svoj rekord na gorskokolesarski trasi (nov mejnik je 26:04), nato pa je še Rok Bratina podrl svoj tekaški rekord, tudi za skoraj eno minuto (sedaj je rekord 26:14). V ostalih disciplinah so bili prav tako doseženi odlični časi.

Rezultati cestno kolo – absolutno
Rezultati cestno kolo – kategorije
Rezultati gorsko kolo – absolutno
Rezultati gorsko kolo – kategorije
Rezultati tek – absolutno
Rezultati tek – kategorije

Prvi so na cilj prišli cestni kolesarji. Že po prvih kilometrov so se od ostalih odcepili trije kolesarji, v zaključku tekme pa je najmočnejše noge imel lani drugi Primož Porenta (ŠD Bam.Bi), ki je na cilj prišel s časom 21:26, kar je drugi najboljši čas vseh vzponov. 22 sekund za njim je na drugo mesto prikolesaril Dean Bratuš (MKB SportR.si), na tretjem mestu je bil tako kot lani Robert Kralj. Pod mejo 23 minut sta se spustila še Iztok Dogša (Ganesha Team) in Roberto Vidovi (ASD S.C. i falchi di tuxon).

Ob odsotnosti štirikratne zaporedne zmagovalke med kolesarkami Laure Šimenc je letos prvo mesto pripadlo Špeli Škrajnar, ki je s časom 27:17 za minuto in pol izboljšala svoj čas iz lanskega leta, ko je bila druga.

Konkurenca med gorskimi kolesarji je bila letos zelo huda, kljub temu pa proti Luki Tavčarju (Calcit Bike Team), rekorderju tako na gorsko kot cestnokolesarski trasi, ostali niso mogli nič. S časom 26:04 je z 50 sekund izboljšal lastni rekord iz leta 2015. Z drugim mestom se je minuto za Tavčarjem moral zadovoljiti lanskoletni zmagovalec Boštjan Hribovšek (Calcit Bike Team), tretji pa je bil Federico Tauceri (Salese Factory Team).

Nov rekord je padel tudi med tekači. Rok Bratina (TD Bovec), športnik občine Tolmin leta 2016, je svoj rekordni čas 27:03 (postavljen na nekaj 100 metrov krajši progi) popravil za 49 sekund, tako da je nova rekordna znamka 26:14. Daleč za seboj je pustil serijskega zmagovalca primorskih gorskih tekov Simona Strnada (ŠD Nanos Podnanos), ki je zaostal več kot 3 minute in pol, na tretje mesto je tako kot lani pritekel Anej Likar (ŠD Nanos Podnanos).

Med tekačicami je bila najhitrejša Mojca Koligar (KGT Papež) z odličnim časom 34:03. Vodilna v pokalu primorskih gorskih tekov Mihaela Tušar (ŠD Nanos Podnanos) se je drugič zapored morala sprijazniti z drugim mestom, tako kot s tretjim Urša Trobec (ŠD Nanos Podnanos).

NAJBOLJŠI TEKMOVALCI 16. VZPONA NA ŠIROKO

Cestno kolesarstvo moški:

21:26 Primož Porenta (ŠD Bam.Bi)
21:48 Dean Bratuš (MKB SportR.si)
21:56 Robert Kralj (NTR ING)

Cestno kolesarstvo ženske:

27:17 Špela Škrajnar (Ganesha Team)
29:16 Erika Jesenko (JB Team)
35:38 Bohinc Saša (JB Team)

Gorsko kolesarstvo moški:

26:04 Luka Tavčar (Calcit Bike Team)
27:04 Bostjan Hribovsek (Calcit Bike Team)
27:51 Federico Tauceri (Salese Factory Team)

Gorsko kolesarstvo ženske:

49:38 Klara Zupanc Korošec
50:55 Urška Velikonja (ŠKTD Lom)

Tek moški:

26:14 Rok Bratina (TD Bovec)
29:52 Simon Strnad (ŠD Nanos Podnanos)
31:13 Anej Likar (ŠD Nanos Podnanos)

Tek ženske:

34:03 Mojca Koligar (KGT Papež)
35:42 Mihaela Tušar (ŠD Nanos Podnanos)
39:12 Urša Trobec (ŠD Setnik)

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.