Razpis 15. vzpona na Široko

1005365_562835660443508_1536430639_nObjavljamo razpis za 15. tradicionalni kolesarsko-tekaški vzpon na Široko. Lahko si ga prenesete na tej povezavi. Vse morebitne spremembe bomo objavljali na spletni strani www.sktd-lom.si. Dodatne informacije dobite na info@sktd-lom.si ali na telefonski številki +386 31 206 653 (Peter).

Razpis

15. VZPON NA ŠIROKO 2016

***

1. ORGANIZATOR

Športno kulturno turistično društvo Lom

2. DATUM, KRAJ IN ČAS

Ponedeljek, 15. avgust 2016

Bar pri Miklavžu Most na Soči (avtobusna postaja)

Začetek zbiranja prijav: 08:00

Zaključek zbiranja prijav: 10:10

Start CESTNO KOLESARSTVO: 10:30

Start GORSKO KOLESARSTVO: 10:40

Start TEK: 10:50, OSNOVNOŠOLCI: 10:50, BUS 10:15

Start REKREATIVCI: PROSTO (po oddani prijavnici)

3. TEKMOVANJA, TEKMOVALNE KATEGORIJE IN REKREATIVNI UDELEŽENCI

3.1. TEKMOVALNI DEL 

Tekmovanje bo potekalo v treh tekmovalnih panogah. Vsi uspešno prijavljeni tekmovalci bodo ob prijavi razporejeni v kategorijo, ki jo bo pogojevala letnica rojstva.

nagrade

3.2. NETEKMOVALNI DEL – REKREATIVNI UDELEŽENCI (CESTNI, GORSKI KOLESARJI IN POHODNIKI)

Sodelovanje bo omogočeno tudi rekreativnim udeležencem, katerim se doseženih časov ne bo beležilo, niti ne bodo objavljeni v končnih rezultatih. Z uspešno prijavo bodo tudi ti deležni vseh ostalih ugodnosti in nagrad. Vsi rekreativni udeleženci sodelujejo v enotni starostni kategoriji, ki je NE – tekmovalnega značaja

4. TRASA PROG

trasa

5. PREVOZ OPREME, SPREMSTVA IN ZDRAVSTVENO VARSTVO

 5.1. PREVOZ OSNOVNOŠOLCEV

Osnovnošolci bodo odpeljani in pospremljeni na start skrajšane trase s kombiniranim vozilom za prevoz oseb. Start vozila izpred prijavnega prostora bo ob 10:15.

5.2. PREVOZ OPREME, SPREMSTVA IN ZDRAVSTVENO VARSTVO

Oprema se bo zbirala ob startni coni v kombiniranem vozilu najkasneje do 10:20 in bo dostavljena na cilj. Organizator ne sprejema odgovornosti za odtujeno opremo v ciljnem prostoru. V kolikor ima udeleženec svoje spremljevalno vozilo, bo to moralo odpeljati na cilj v skladu z uradno zaporo ceste. V času tekmovanja bo cesta za ves promet zaprta v obeh smereh. Vračanje v dolino bo možno šele, ko bo v cilj pripeljal zadnji tekmovalec. Takrat bo tudi preklicana zapora ceste.

Organizator bo poskrbel za zdravstveno varstvo tako, da se bo reševalno vozilo pomikalo počasi za zadnjim tekmovalcem. Reševalno vozilo bo kolono tekmovalcev prehitevalo le v primeru nujnega posredovanja na cestni ali gorsko kolesarsko – tekaški progi. Pri spustu v dolino zdravstveno varstvo vzpona ne bo več zagotovljeno.

6. PRIJAVE, STARTNINA IN NAGRADE

6.1. PRIJAVE

Prijave se zbirajo na dan prireditve v času, kot je naveden v drugi točki tega razpisa. Potrjena prijava se smatra za veljavno šele, ko je startnina vplačana organizatorju in zanjo udeleženec prejme račun. S podpisom na prijavnici se strinja s splošnimi pravili prireditve (7. točka tega razpisa).

6.2. STARTNINE

startnine

6.3. NAGRADE

  • pokali za prve tri tekmovalce (po kategorijah in absolutno)
  • spominska majica
  • okrepčila (voda) na poti in na cilju
  • topel obrok in okrepčilo (sok, čaj, sadje) na cilju
  • porcija domačih štrukljev
  • meritev časa
  • zagotovljena zdravniška služba.

Pred uradno podelitvijo bo sledilo žrebanje nagrad sponzorjev, v katerem bodo sodelovali vsi tekmovalci in rekreativni udeleženci s plačano prijavnino. Po podelitvi rezultatov je poskrbljeno tudi za zabavo ob živi glasbi.

Ob prihodu na cilj je vsak tekmovalec dolžan vrniti startno številko, šele nato prejme kupon za hrano ter spominsko majico.

7. SPLOŠNA PRAVILA

S podpisano prijavnico udeleženec potrjuje, da so podatki, ki jih zapisal na prijavnico, resnični. Udeleženec izjavlja, da je zdrav, vsestransko pripravljen za aktivno udeležbo, zdravniško pregledan in zdravstveno sposoben prevoziti, preteči ali prehoditi traso na katero se prijavi. Za udeležbo vseh mladoletnih udeležencev so odgovorni starši oziroma skrbniki. Za vse udeležence KOLESARSKIH TEKMOVANJ in spust v dolino je obvezna uporaba zaščitne čelade.

Vsi kolesarski tekmovalci, ki bodo na progi ali v cilju brez zaščitne čelade, bodo diskvalificirani in dodeljeni v kategorijo rekreativnih udeležencev.

Za vse udeležence TEKAŠKEGA TEKMOVANJA je prepovedana uporaba pohodnih palic.

Vsi REKREATIVNI UDELEŽENCI se morajo med vzponom ravnati po veljavnih cestnoprometnih predpisih. To velja tudi za čas zapore ceste, saj le tako ne bodo ovirali ostalih tekmovalcev.

Udeleženec bo upošteval vsa navodila organizatorja in sodeloval na lastno odgovornost. Udeleženec potrjuje, da pristaja na tveganja v zvezi z udeležbo na tej prireditvi in zato od organizatorja ne bo uveljavljal kakršnihkoli odškodninskih zahtevkov. Do organizatorja ne bo vlagal nikakršne tožbe zaradi kakršnekoli škode, ki bi jo utrpel v zvezi z udeležbo na prireditvi. Udeleženec soglaša, da lahko organizatorji prireditve objavijo osebne podatke, fotografije, posnetke in izjave v sredstvih javnega obveščanja, ne da bi zanje zahteval/-a kakršnokoli povračilo. Organizator bo osebne podatke udeležencev shranjeval skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007 z dne 16.01.2007).

S podpisom prijavnice udeleženec dovoljuje, da organizator osebne podatke obdeluje v svojih zbirkah ter jih uporablja za : statistične obdelave, izpolnjevanje pogodbenih obveznosti, pošiljanje ponudb, reklamnega gradiva, letakov in vabil na dogodke organizatorja in njegovih partnerjev. Osebne podatke lahko obdeluje do preklica pisne privolitve. Tekmovanje bo potekalo v skladu z vsebino tega razpisa, morebitne spremembe bodo objavljene na spletni strani www.sktd-lom.si ali na oglasni deski na dan prireditve.

 

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.