Promocija in psihofizični test na gorskem teku

TEK NA SABOTIN 2015
Na pustno nedeljo 15.02.2015 je potekal 2. tek na Sabotin, prvi v koledarju Primorskih gorskih tekov 2015. UO ŠKTD Lom se je zato odločil, da prireditev izkoristi za promocijo našega Vzpona na Široko. Med vse udeležence se je razdelilo letake z najpomembnejšimi podatki za že štirinajsto izvedbo vzpona, ki ga organiziramo. Upamo, da smo privabili še kakšnega udeleženca več kot prejšnja leta. Da pa naši člani niso samo delili letakov in promovirali vzpona, sta se dva odločila tudi poizkusiti to novo in baje napornejšo različico teka.
 WP_20150215_11_46_00_Pro[1]

Pridružili so se jima še nekateri z ničnimi izkušnjami v tej športni panogi. Z mislijo “če ne poizkusiš, ne veš”, so se pod solkanskim mostom podali na progo, ki je po začetnem ravninskem delu v drugi polovici predstavljala kar konkreten izziv in zahtevala tudi nekaj plezalnih veščin. Na koncu je traso popestrila pot skozi podzemne rove in bunkerje iz prve svetovne vojne, ter položnejši ciljni finiš, kjer so se tekmovalne ure izklopile. Na koncu so se okrepčali in se čez vrh Sabotina podali nazaj, tokrat po južni in terensko prijetnejši strani, do Solkana. Ko se je srčni utrip umiril, pljuča spet začela delati z normalnim tempom in noge ohladile, so bili tekači ob vsakem vrčku piva bolj prepričani, da se bodo vrnili še močnejši.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.