Preizkusili pravo strelno orožje

PRIKAZ VARNE UPORABE IN PREIZKUS STRELJANJA S PRAVIM OROŽJEM

 

WP_20151115_16_22_21_ProNa pobudo in (pohvalno) organizacijo našega člana Danilota, so se nekateri člani društva, skupaj s Strelskim društvom Most na Soči, v nedeljo 15.11.2015 zbrali v Lopati. To je uradno vadbišče Strelskega društva Most na Soči, ki je urejeno tako, da omogoča varen trening za njihove člane in ne predstavlja nevarnosti za okolico.

Člani omenjenega društva so pripravili predstavitev, predstavili postopke in pravila za varno rokovanje z orožjem. Vsak udeleženec se je nato lahko na mini tekmovanju preizkusil v streljanju s pištolo kalibra 9 na dve tarči in na simulacijo človeka. Sledilo je še streljanje na večji razdalji z malokalibrsko puško, s pomočjo daljnogleda. Skupno je vsak izstrelil 10 nabojev. Za marsikaterega, sploh pa za dekleta, je bilo to prvo pravo rokovanje z orožjem. Tako so nekateri uspešneje, nekateri malo manj zadeli postavljene cilje. Vsekakor pa je dogodek ob novih poznanstvih, novih izkušnjah in dobri družbi lepo uspel.

 

Ob tej priložnosti, bi se tudi zahvalili Strelskemu društvu Most na Soči, za organizacijo, predstavitev in sponzorstvo orožja ter porabljenih nabojev. V vseh pogledih smo bili s prikazanim zadovoljni.

Spoznali smo nov šport in nabrali prve izkušnje, ki nam bodo v času, ko postaja moderen terorizem, še mogoče kdaj prav prišle.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.