Po ogorčenem boju najboljša briškulanta Uroš in Penčk

MARTINOVANJE V LOMU

Pravijo da sv. Martin spremeni mošt v vino. V Lomu se kot kaže to zgodi kakšen teden prej, saj že nekaj let Martinovanje poteka teden prej kot drugod. V zadnjih letih pa smo ta praznik združili še s tekmovanjem v briškoli, kar še popestri dogajanje.

Kot vsako leto sta tudi letos Danilo on Mirč priskrbela in odojka, ga čez ves popoldan pridno vrtela nad vročim ognjem, ga tudi dobro zalila, na koncu pa ga ponudila udeležencem Martinovanja. In ti so imeli kaj okušati. Bil je ravno prav pečen ter zalit, v kombinaciji z mladim vinom pa pravo okrepčilo za Martinovo.

Na tekmovanje v briškoli  se je prijavilo 24 hrabrih, ki so bili z žrebom razdeljeni v 12 parov. Po prvem krogu na dve zmagi se je 6 parov uvrstilo naprej, kjer so se, tokrat na tri zmage, pomerili za uvrstitev v veliki finale kamor so se uvrstili trije pari: Žele in Vladimira, Uroš in Penčk ter Robert in Wajnac.

V finalu pa smo imeli kaj videti. Pari so se pomerili po sistemu vsak z vsakim. Finale so otvorili Žele in Vladimira proti Urošu in Penčku. Zmagala sta Uroš in Penčk. V drugo Vadimira in Žele proti Robertu in Wajnacu. Tudi ta se je končala z izidom 3 : 1, tokrat v korist Želeta in Vladimire. Pred zadnjo partijo je bilo tako še vse odprto. V primeru izida 3 : 1 bi pomenilo , da bi o zmagovalcu odločale dobljene točke. To pa se na srečo ni zgodilo, saj sta po izenačenem izidu 2 : 2 zmago v rokah že držala Uroš in Penč, kar sta tudi potrdila z zmago 3 : 2. Na drugem mesu sta pristala Vladimira in Žele, na tretjem pa Robert in Wjnac.

Po podelitvi priznanj je Martinovanje še naprej potekalo v veselem vzdušju ob zabavnih igrah, ki jih Faruž ponuja, dolgo v noč in se končaloo šele v zgodnjih jutranjih urah.

Z Martinovanjem se je pričelo pestro obdobje zabav v Faružu, že 23. tega meseca bodo še zadnjič skupaj zaigrali Naftalinovci, z njimi pa bodo oder delili še odlična skupina D’Šups band. Vabljeni!

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.