Očistili več kot 20 kilometrov

ČISTILNA AKCIJA 2017

Vsakoletne pomladne čistilne akcije v Lomu se je letos udeležilo 8 članov in trije mladi potomci članov. Udeleženci so skupaj prehodili in očistili več kot 20 kilometrov trase ter nabrali 21 velikih vreč odpadkov. Akcijo so zaključili na Turistični kmetiji Široko, ki je vse pogostilo z brezplačnim kosilom, kot svoj prispevek k akciji, katere se zaradi svojega dela ne morejo udeležiti.

Ena skupina udeležencev je odpadke zbirala na standardni trasi ob glavni cesti od Vrha Korenin proti Mostu na Soči. Druga skupina je očistila brežine ob cesti od Slemena do Širokega in nato opravila pomladno čiščenje večjega dela pešpoti Lom je moj dom. Dva člana pa sta se s podmladkom odpravila po strugi hudournika od Manfredov do Kremenc.

Veliko pobranih odpadkov izvira še iz časov, ko komunala ni zagotavljala odvozov odpadkov ali pa gre za razne vrečke in najlone, ki jih razneseta veter in voda. Je pa še vedno preveč tudi takih smeti, ki so jih v zadnjem letu odvrgli okoljsko neosveščeni nemarni mimoidoči. Precej izvirne najde je našla predvsem prva skupina. Naj omenimo samo erotični pripomoček, sesalec za prah, čip iz teka trojk v Ljubljani (ga je po pomoti izgubil naš član?) ter živalske kadavre v plastičnih vrečkah.

Pohvale gredo vsem udeležencem, še posebej malim nadobudnežem. Vsi pa lepo vabljeni na delovno akcijo, ki bo na dan lažnivcev, 1. aprila!

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.