Novi rekordi. Ljubljanski izenačen, Lomljanski popravljeni

WP_20141026_10_20_21_Pro19. VOLKSWAGEN LJUBLJANSKI MARATON 26.10.2014

Nekateri ljubiteljsko, nekateri v visokimi cilji, nekateri s ciljem zgolj “preživeti” preizkušnjo, so se člani ŠKTD (s prijatelji) odpravili na zaključen in najbolj prestižen tekaški izziv v Sloveniji. Timing Ljubljana, kot organizator, je med rekordno udeležbo tudi letos povabil temnopolte tekače, ki so poskušali popraviti rekord Ljubljanskega maratona iz leta 2011. Ker jim ga več kot izenačiti ni uspelo, so za rekorde poskrbeli tekači ŠKTD Lom.

Skupno se je kar 9 naših članov z dosedanjo rekordno udeležbo podalo v boj z nekaj tisoč glavo množico. Štirje so se borili na 10 kilometrski in pet na 21 kilometrski progi.

WP_20141026_13_25_13_Pro

Vsi člani sicer zaradi službenih obveznosti niso nastopali pod imenom našega društva. Vsak posameznik si je tekaško strategijo za dosego želenega cilja postavil glede na tekaške predispozicije, temperaturo ozračja in trenutno počutje. Letos se je očitno v vse dejavnike najbolj poglobil in jih preučil Borut Levpušček, ki je postavil tudi nov društveni rekord na pol maratonski razdalji 1:39:26. Društveno lovoriko na 10 kilometrskem teku je osvojil David Manfreda s časom 0:45:39. Po teku so tekači poskrbeli za prepotrebno hidracijo, ponovno napolnili energijske rezerve in z domačimi zvarki preprečili vdor bolezni ter virusov v telo, ki predvsem v tem času nekateri smrtonosno razsajajo po svetu. Med tudi časovno rekordno dolgem povratku domov je predvsem Borut že prejel napovedi, da bo veljavnost njegovega rekorda po jubilejnem 20. Ljubljanskem maratonu 2015 že vprašljiva. Upajmo, z novimi rekordi.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "Ni najden"]