Na Širokem kraljevali gorenjski kolesarji in primorski tekači

DSC_0374Tudi letošnji, 14. vzpon na Široko je bil rekorden. Ne sicer zaradi števila tekmovalcev, ki se jih je udeležilo nekaj manj kot v prejšnjih letih, pač pa zaradi novih najboljših časov v kategoriji gorskega kolesarjenja in ženskega cestnega kolesarjenja. Zmage v generalnih razvrstitvah pri kolesarjih so šle na Gorenjsko, pri tekačih pa na Primorsko, v ŠD Nanos Podnanos.

Kolesarski vzpon na Mangart, ki bo letos potekal le dan za vzponom na Široko ter jutranja ploha sta najbrž botrovala manjši udeležbi tekmovalcev, vendar so tiste, ki so se le opogumili in prišli, zopet pričakali lepo vreme, dobra organizacija in pestro spremljevalno dogajanje.

Med 62 cestnimi kolesarji, ki so se s starta na 153 m.n.v. podali ob 10.30, je s 5,6 km in 600 metri razlike v nadmorski višini najhitreje opravil mladi 19-letni Idrijčan, sicer član profesionalnega Kolesarskega kluba Sava, Matic Grošelj, ki je s progo opravil v 22 minutah in 26 sekundah. Na drugo mesto se je uvrstil Dejan Bratuš iz MTB SportR.si s časom 22:36, na tretje mesto pa njegov klubski kolega Boštjan Brelih s časom 23:56.

Za tekmovanje s cestnimi kolesi se je opogumilo 5 žensk, najvišji mesti pa sta spet zasedli isti tekmovalki kot lani – Laura Šimenc, aktualna amaterska svetovna prvakinja in članica profesionalnega avstrijskega moštva NÖ Raduinion Vitalogic je zopet bil brez prave konkurence ter podrla lastni rekord, ki sedaj znaša 25:45, na drugem mestu pa ji je sledila Rada Žakelj s časom 32:47.

Nov rekord je padel tudi v disciplini gorskega kolesarjenja. Med 14 tekmovalci je zmagal Luka Tavčar, ki je s časom 26:54 postavil rekord proge in postal sploh prvi, ki bi progo prevozil hitreje kot najhitrejši tekač. 23-letni Žirovec je sicer član najboljšega slovenskega MTB moštva Calcit bike team, lani pa je bil na Širokem drugi. Drugi je bil letos Srečko Križnič iz KK Djak z rezultatom 30:45, tretji pa Tadej Podgornik z rezultatom 31:49.

Med 66 tekači so letos prva tri mesta zasedli kar trije člani ŠD Nanos Podnanos. Prvo mesto je zopet zasedel večkratni zmagovalec Vzpona Simon Alič, ki je letos tekel rezultat 27:30. Na drugo mesto je pritekel trenutno vodilni v pokalu primorskih gorskih tekov, Simon Strnad, ki je postavil čas 29:55, na tretje pa še en dober znanec klanca na Široko, Borut Malavašič, z rezultatom 30:42.

Tudi med 19 tekačicami je prvo mesto zasedla članica ŠD Nanos Podnanos, in sicer Mihaela Tušar, ki je na Širokem že zmagovala, njen čas je bil tokrat 36:04. Na drugem mestu je s časom 37:53 pristala Urša Trobec iz ŠD Setnik, na tretjem pa Edita Gashi iz AD Posočje s časom 39:58.

Po končanem tekmovanju je seveda sledilo druženje in zabava ob glasbi, pijači in obilnih porcijah dobrot s Turistične kmetije Široko. Zopet se je potrdilo, da je Vzpon na Široko prava kolesarsko-tekaška veselica. Hvala vsem 166 tekmovalcem in ostalim udeležencem in ne dvomimo, da se boste vzpona zopet udeležili v prihodnjih letih!

REZULTATI 15. VZPONA NA ŠIROKO

Cestno kolesarstvo absolutno

Cestno kolesarstvo po kategorijah

Gorsko kolesarstvo absolutno

Gorsko kolesarstvo po kategorijah

Tek absolutno

Tek po kategorijah

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.