Na Shodu ledene igre sredi poletja

NOVE ŠVIC MAJICE ZA VROČ POLETNI DAN

Tako kot vsako leto, sta tudi letos 9. junija god praznovala Prime in Cjan. Vaškima zavetnikoma v čast smo v ŠKTD-ju skušali praznik obogatiti tudi pestrim programom. Shod smo praznovali na netradicionalno vroč in sončen dan, v nedeljo, 8. junija. Najprej so se na igrišču v Kanalskem Lomu začele družabne igre, ki so letos potekle 4. leto zapored. Med seboj so se pomerile 4 ekipe: Modrijani (mešana ekipa s Trnovsko-Banjške planote), Mostarji in dve domači ekipi: ŠKTD Lom in Maɤajvr (ɤ – primorski g).

Pozimi nas je v Lomu pozimi presenetila ledena ujma, zato so bile igre, ki so nosile naslov »Tudi drugod je bil letos »lom«, obarvane na to temo. Med igrami sta nam Štefan in Pepi predstavila, kako se bo čez 50 let o tej ujmi govorilo na vasi ob kozarčku belega.

V prvi igri so morali tekmovalci, glede na to, da je polomljeno drevje pretrgalo električne žice, znova povezati električno napeljavo. V naslednji so v delovna oblačila oblekli gozdarja. V tretji igri je bilo potrebno razžagati hlod, ki je padel čez cesto. Zadnja igra pa je prinesla osvežitev. Na posebnih držalih, ki so si jih nadeli na hrbet so morali čez brv prinesti čimveč vode in tako napolniti steklenico, da se bo utrujeni gozdar lahko stuširal.

Vse ekipe so bile rezultatsko zelo izenačene, a na koncu je bila najuspešnejša ekipa domačega ŠKTD-ja, ki so je ponosno predstavila v novih društvenih »švic« majicah. Drugo mesto se je odpeljalo na Most, tretje mesto je zopet ostalo doma, četrti pa so bili Modrijani.

Na tem mestu naj se še zahvalimo vsem sponzorjem (festival Fronta, Escape Inc Kobarid, Maya – športni turizem in turistična kmetija Široko) , ki so prav za vse ekipe prispevali bogate nagrade.

Po igrah je bil na vrsti krajši kulturni program. Vokalna skupina OsMinka je zapela nekaj pesmi, za številne najmlajše, ki so se ta dan zbrali, pa so zaigrale igrico »Kako se je mucek naučil mijavkati«.

Za popestritev programa, je med krajšim predahom skupine Ku Adn, ki nas je tako kot lani odlično zabavala , potekala Kokošja ruleta. Ni potrebovala dolgo, da je določila zmagovalca, in mladi srečnež je domov odnesel bogato denarno nagrado. Celo popoldne je potekalo tudi tekmovanje v ocenjevanju teže sira. Letos je tehtal 3,02 kg in kolo sira se je odpeljalo z zmagovalko na Ljubinj.

Ob dobri pijači, domači hrani in odlični glasbi se je družba, čeprav je bil naslednji dan ponedeljek, zabavala še dolgo v noč.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.