Med šestnajstimi najboljši Denis

S PIKADOM ZAČETEK POMLADNEGA DOGAJANJA V LOMUpikado

Lepo aprilsko soboto, prvo v mesecu, ko se je v zraku končno lahko začutila pomlad, so vaščani kot čebelice prilezli iz svojih bivališč in se lotili urejanja le teh. Zvečer pa, ko so se vsi utrujeni vračali si je marsikateri zaželel kozarčka v dobri družbi. In kot nalašč je ta večer v Faružu potekalo tekmovanje v pikadu.

Ura je odbila 21.30, prijave za pikado so se zaključile. Prijavljenih 16 tekmovalcev. Sicer pod pričakovanji vendar ravno prav za dobro bitko. Žreb tekmovalnih parov je na eno stran tabele postavilo vse favorite, so pa bili zato malo manj favorizirani tekmovalci z žrebom zelo zadovoljni saj so tako dobili priložnost, da se lažje prebijejo v finale in tam s sproščenostjo morda presenetijo enega favoritov.

Po prvem krogu je v boju za mamljive nagrade ostalo še 8 tekmovalcev, ki so se med seboj pomerili za uvrstitev med štiri najboljše. To je uspelo Denisu, Mirču, Janezu in Gašperju. Polfinalna dvoboja sta v napetem vzdušju z mirnejšo roko sebi v prid obrnila Denis in Janez. Mirč in Gašper sta tako odigrala partijo za 3. mesto, ki je še prinašalo nagrado. Zmagale so izkušnje, kakor tudi v finalni tekmi kjer je Denis, kot izkušenejši v sicer zelo mladinskem finalu, premagal Janeza.

Končni vrstni red je tako pokazal, da so si nagrade prislužili Mirč za 3. mesto, Janez za 2. mesto, zmagovalec aprilskega pikada 2013 pa je postal kar organizator tega dogodka Denis. Proslavljanje se je ob pijači, ki je tokrat zacementirano ostala na 100 centih, nadaljevala še dolgo v noč.

Tako se je saga o pomladanskem dogajanju letošnjega leta v Lomu pričela s ”Pikadom in 100 centi zabavo”, nadaljevalo pa se bo že to soboto s čistilno akcijo ”Očistimo Lom”, naslednjo soboto bo ponovno na vrsti Faruž d.o.o. kjer bo drugo leto zapored otvorila svojo sezono domača glasbena skupina Naftalin, zadnji vikend v aprilu pa je rezerviran za tradicionalni turnir trojk ”Trojke Lom 2013” z letos dopolnjenim spremljevalnim programom. O podrobnostih in o dogajanju v maju pa v naslednjih objavah.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.