Krajanom podarili krasno Božično popoldne

BOŽIČNO POPOLDNE NA TNALI 2016

Vsako leto za božič, ko se popoldne preveša v večer, v društvu povabimo vse krajane in njihove sorodnike na Tnalo sredi Tolminskega Loma, kjer jih čakajo kratek kulturni program, obisk Božička in tekmovanje za najboljšo »gwanco«. Tudi v letu 2016 se je prireditve udeležilo veliko obiskovalcev, predvsem družin z majhnimi otroki.

Za začetek so na lepo okrašenem prizorišču z božično smreko in jaslicami zapeli otroci iz Loma, nato pa šesterica Lomljanskih pobov, ki so se zbrali prav za to priložnost in postregli z raznovrstnim in hudomušnim repertoarjem. Nadvse zabavna je bila tudi gledališka predstava z naslovom Mineštralala, v kateri so otroci skupaj s kuharjem Maestrom pomagali Piki skuhati mineštro veselja, da ne bo na božični večer žalostna. Za nagrado je številne otroke nato obiskal in obdaril Božiček.

Za konec pa je sledila še razglasitev rezultatov tekmovanja za najboljšo »gwanco« – po slovensko potico. V izenačeni konkurenci 22 gospodinj in gospodinjcev je naslov najboljše tokrat pripadel glavni organizatorki dogodka Poloni Štrukelj.

Ob pokušini vseh gwanc so na koncu obiskovalci spet ugotovili, da je Božično popoldne najlepši dogodek društva v naši majhni, a povezani in močni krajevni skupnosti.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.