Kostanj, Teran in tombola

SODELOVALI SMO NA PRAZNIKU KOSTANJA V LIGU

2013-10-13 17.19.02Začetek zgodbe se tokrat prične ne na začetku ampak nekoliko pozneje, po prvem pivu. Naenkrat smo bili postavljeni v zgodo imenovano Praznik kostanja v Ligu. Po pričevanju voznice pot do Liga ni minila brez nujnih postankov v boksih. Prvo pivo še spili nismo, ko smo že bili primorani stopiti na igrišče in se z ekipami iz Levpe, Kontrade in Slapa (napovedovalka je zmotno trdila da z Mosta) pomeriti v zanimivih igrah.

V prvi igri smo na smučeh, ki so nas spomnile na mladostno spuščanje po belih strminah, odsmučati do cilja, kar smo z veliko mero usklajenosti opravili zelo dobro, vseeno pa nas je za malenkost po času prehitela izkušana ekipa Kontrade.

V nadaljevanju smo svojo dobro pripravljenost, tudi zaradi dobre analize glavnega trenerja Jurija, pokazali tudi v drugi igri kjer je minka z nekoliko prevelikimi rokavicami Prevent zmetala 13 gričev (bodice kostanja) v ”aprtnk” ki ga je spretno upravljal Janez.

V zadnji igri nam ni uspel preboj na prvo mesto saj je Gašperju zaradi pritiska popustila zbranost in ni uspel slediti navodilom Anite in kar dvakrat s karjolo podrl stožec (drowa). Tako sta v cilj privozila šele na tretjem mestu, kar je zadoščalo za skupno delitev drugega mesta z ekipo Kontrade. Prvi so bili Levplani.

Nagrada, kostanj in Teran se je kmalu po prejetju prepolovila le na kostanj za katerega nismo imeli učinkovitega sredstva, da bi ga naredili užitnega. Ker nasprotniki pri uživanju v nagradi ni šlo tako dobro od rok kot nam smo jim prijazno priskočili na pomoč in poizkusili ali je njihova nagrada kaj drugačnega okusa.

Po igrah se je odvijala tudi tombola. Kupili smo vsak svoj listek, pozabili pa nismo niti na Faruž in en listek naslovili na njega. In prav ta listek se je izkazal za dobitnega. Faruž je osvojil 2. činkwino in z njo dve ergonomsko oblikovani lopati ter ponovno kostanj in Teran. Lopate smo takoj po koncu tombole tudi preizkusili (dokaze hrani Jurij). Izkazalo se je, da bodo dovolj dobre, čeprav asvalta le ne prenesejo najbolje, za sneg pa bodo verjetno dovolj dobre.

Po vsem tem zanimivem dogajanju smo se končno odšli ”ušmekat” ter se vrnili nazaj na kraj dogajanja saj nas je tam že nestrpno čakala Tanja Žagar. Ker pa smo imeli še vedno nekaj nagrad za takojšnjo konzumacijo je morala s petjem pričeti brez nas. Ko nam je končno pošla tekoča nagrada in smo še malo pomalicali smo le odšli pogledati ali Žagarca že govori kaj bolj ženstveno a smo kmalu ugotovili, da temu le ni tako.

Čeprav bi v Ligu z veseljem ostali še kakšno urico smo morali zaradi študijskih obveznosti praznik zapustiti relativno zgodaj in se odpraviti v domače kraje, ki jih ta dan pošteno še nismo videli. Kljub skorajšnjemu postanku, alarm se je sicer izkazal za lažnega, smo po prijetno izkoriščeni nedelji srečno prispeli v domači pristan.

963028_10202021390436351_613281368_n

2013-10-13 14.01.37(1)2013-10-13 14.04.132013-10-13 17.18.252013-10-13 17.26.542013-10-13 17.25.43

Foto: Jurij Pregelj

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.