Kljub 1. mestu v seriji na finalu le četrti

VELK WRH KLONIL V POLFINALU PROTI IDRIJSKI EKIPI untitledŽLICA

Serija košarkarskih turnirjev pod okriljem KK Tolmin se je tudi letos zaključila v Zatolminu. V okrnjeni konkurenci, nastopilo je le šest ekip, je ekipa Velikega vrha osvojila, po predhodnih rezultatih sodeč le skromno četrto mesto.

Že v prvi tekmi v skupini, se je dalo slutiti, da ta dan ni dan Velikega vrha saj je ekipa Kerlcov izkoristila slabe minute proti koncu tekme in se iz prepričljivega zaostanka vrnila v igro in na koncu tudi zmagala z minimalno zmago 15 : 13. Na drugi tekmi so se naši le zbrali in tekmo proti močni ekipi AFK, ki so se kasneje tudi uvrstili v polfinale, dobili s prepričljivih 15 : 3. Ker je ekipa AFK premagala Kerlce smo se tako z najboljšo koš razliko v polfinale uvrstili kot prvi iz skupine.

V polfinalu smo se tako pomerili z ekipo Žlica iz Idrije in se tako izognili našim največjim tekmecem ekipi Air labodi. V polfinalu pa s nam taktika, ko smo spočili obrambno naravnanega Gašperja (za igranje v finalu proti robustnemu centru Air labodov) ni izšla, tako smo po sicerjšnjem vodstvu preko cele tekme v finišu popustili, nasprotniku pa je uspelo zadeti nekaj težkih metov in tekmo izgubili z rezultatom 21 : 18.

V tekmi za prestiž smo tako ponovno naleteli na ekipo AFK, ki se je kar razletela po igrišču in nam, predvsem zaradi naše nemotivirane igre hitro pobegnila in na koncu slavila z 21 : 11.

Na koncu smo razočarani, predvsem zaradi neigranja proti letošnjim največjim rivalom, pa seveda tudi zaradi ”le” četrtega mesta, popili še pivo ali dve iz letos najmanjšega pokala, ter se odpravili proti Tolminu , kjer smo po zmagi Slovenije proti Grčiji le dobili razlog za veselje in to seveda primerno proslavili.

Naslednje leto kot kaže za sedaj serije turnirjev pod okriljem KK Tolmin očitno ne bo, to se lahko še spremeni, kar je seveda škoda, vseeno pa bodo ostali turnirji, tako da se bomo upajmo tudi prihodnje leto veselili čim več osvojenih turnirjev.

Zatolmin 14.8.2013:

Skupina: Kerlci, AFK, Velk wrh

Rezultati:

Disco Pleterje : Nutella team 0:15
Kerlci : Velk vrh 15:13
Air labodi : Žlica 15:4
Velk vrh : AFK 15:3
Disko Pleterje : Air labodi 0:15
Žlica : Nutella team 15:8
AFK : Kerlci 15:7
Nutella team : Air labodi 9:15
Žlica : Dico Pleterje 15:0

Polfinale:

Velk vrh : Žlica 19:21
AFK : Air labodi 5:21

Za 3. mesto:

AFK : Velk vrh 21:11

Finale:

Air labodi : Žlica 21 :6

 untitled2untitleduntitled1

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.