Dež odplaknil finale, Q1 razgreli zbrano občinstvo

KOŠARKARJI IZ IDRIJE DOMOV ODNESLI NAJVEČJI POKAL

Začetek letošnjega praznovanja krajevDSC06160nega praznika se je pričel že teden dni pred Shodom s košarkarskim turnirjem ter večernim plesom s skupino Ku Adn (Q1). Košarkarski turnir je potekal v sončno oblačnih razmerah, na koncu pa je dež prišel pol ure prezgodaj in odplaknil finale, dež vse do jutra ni ponehal tako, da je ples potekal v deževnem vremenu, kar pa plesalcev in drugih obiskovalcev ni motilo, saj je bil postavljen šotor, ki je dežju preprečil vdor na plesišče.

Na košarkarski turnir se je prijavilo 10 ekip, ki so se pomerile v dveh predtekmovalnih skupinah, iz katerih sta napreovali najboljši dve moštvi, to je v skupini A, kjer so igrali: Dolgi laz, Air labodi, Soška fronta, Nuttela team ter A.F.K. uspelo ekipama Air labodov in A.F.K., v skupini B z Atilo, Velikim vrhom, Kerlci, Discom Pleterje ter Autsajderji pa ekipama Kerlci ter domačemu Velikemu Wrhu.

V polfinalu sta se najprej pomerili moštvi Air labodov ter Kerlcov. Po zaslugi močnega centra Air labodov, so le ti ugnali borbeno ekipo Kerlcov in se veselili uvrstitve v finale ter med dobitnike nagrad. To je uspelo tudi ekipi Velk Wrh, ki je v napeti tekmi po začetnem zaostanku v nadaljevanju tekmo po seriji zadetih trojk preobrnila v svojo korist in jo mirno pripeljala do konca.

V tekmi za 3. mesto so bili od ekipe A.F.K. boljši Kerlci, ki so se tako razveselili 3. mesta ter pokala in denarne nagrade, veliki final pa se zaradi dežja nažalost ni odigral, tako se je nagrada enakopravno razdelila med oba finalista, o dobitniku največjega pokala pa soo odločali prosti meti, kjer so imeli mirnejšo roko košarkarji iz Idrije in domov zasluženo odnesli največji pokal. V točkovanju za prehodni pokal KK Tolmin tako sedaj družno vodita ekipi Air labodi in Velk wrh, sledijo pa jim Kerlci in A.F.K.http://www.kk-tolmin.info/novica.php?id=311

Po košarki pa se dogajanje še ni zaključilo, saj so nam pod šotorom poskočne viže zaigrali fantje iz glasbene skupine Ku Adn, ki so dodobra razgreli zbrano občinstvo in jih od pesmi do pesmi s plesom popeljali v zgodnje jutranje ure.

Kot že rečeno pa se s tem praznovanje krajevnega praznika v čast zavetnikoma fare sv. Primožu in Felicijanu še ni končalo, saj nas to nedeljo čaka pester kulturno, športno, zabavni spored.

VABLJENI!

REZULTATI:

Dolgi laz : Air labodi                         4 : 15

Soška fronta : Nuttela team               15 : 9

A.F.K. : Dolgi laz                              15 : 5

Air labodi : Soška fronta                    11 : 0

Nuttela team : A.F.K.                                    5 : 15

Dolgi laz : Soška fronta                     3 : 15

Air labodi : Nuttela team                   15 : 2

A.F.K. : Soška fronta                        15 : 9

Atila : Autsajderji                              15 : 4

Dolgi laz : Nuttela team                     14 : 16

A.F.K. : Air labodi                             4 : 15

Atila : Velk wrh                                 5 : 15

Autsajderji : Disco Pleterje                8 : 11

Kerlci : Velk wrh                               11 : 15

Disco Pleterje : Atila                          5 : 15

Kerlci : Autsajderji                             15 : 1

Velk wrh : Disco Pleterje                   15 : 5

Atila : Kerlci                                      5 : 11

Velk wrh                                            12 : 0

Kerlci : Disco Pleterje                        11 : 0

 

Polfinale:

Air labodi : Kerlci                              21 : 11

A.F.K. : Velk wrh                              14 : 21

 

Za 3. mesto:

Kerlci : A.F.K.                                   15 : 8

 

Finale:

Air labodi : Velk wrh                         0 : 0*

 

Končna razvrstitev:

1. Air labodi

2. Velk wrh

3. Kerlci

4: A.F.K.

 

* Finalna tekma zaradi dežja ni bila odigrana. Ekipi sta se pomerili v prostih metih, kjer je imela ekipa Air labodi mirnejšo roko in domov odnesla pokal za 1. mesto.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.