Čistili smo Lom

ČLANI ŠKTD LOM OČISTILI VAŠKE POTI, OKOLICO IGRIŠČA TER PRIČELI Z UREJANJEM VAŠKEGA JEDRA V TOLMINSKEM LOMU

V Soboto 13.4.2013 smo se zbudili v deževno jutro, ki ni obetalo nič dobrega, saj je bila to sobota čistilne akcije. Tako smo morali prvotno uro pričetka akcije z 8.30 preložiti na popoldan. Vreme se nas je usmililo saj je ob 13.00 ob pričetku akcije sijalo sonce.

Razdeljeni v tri skupine, vseh udeležencev je bilo 19, smo se polni zanosa lotili čiščenja. Ena skupina, ki se je zbrala ob kapelici v Tolminskem lomu je očistila poti po vasi, lotili pa so se tudi urejanja prostora na mestu kjer je včasih stala Lipčkova hiša, da bo po dolgih letih center vasi končno izgledal bolj urejen ter funkcionaln.

Druga skupina je od Faruža, kjer se je zbrala, do mostiča pot peska in zemlje, nato pa očistila še okolico igrišča ter samo igrišče. Medtem pa se je tretja skupina podala po glavni cesti proti mostu in pobrala smeti, ki so se iz takšnih in drugačnih razlogov znašle ob cesti kamor seveda ne spadajo.

Zaključek akcije je nekoliko zmotila manjša ploha, tako smo morali nekoliko počakati ter kasneje dokončati že začeta dela, smo se pa med dežno osvežitvijo osvežili tudi mi in tako lažje dokončali čiščenje. Po končanem čiščenju smo se vsi zbrali v objektu bivše šole ter si privoščili zasluženo malico s čislno (joto) in pečenimi hrenovkami, ki nam jih je z ljubeznijo pripravila ta dan posebno tiha Teja.

Po končani akciji se je močna delegacija odpravila še na iskanje lipe, ki v tem času ko pišem ta članek že ponosno stoji na urejenem središču Tolminskega Loma ”Na Tnal”.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "Ni najden"]