Če že ne na igrišču pa pri šanku

TOKRAT IZ DOL BREZ POKALA

Menili smo se več let, enkrat skoraj odšli, ratalo pa nam je letos. Govora je o igranju na turnirju 4 + 1 v Dolah nad Idrijo oziroma natančneje v Starem Zewnku. Namena obiska sta bila kar dva, eden seveda športne narave, s čimpoljšim zastopanjem Sole Lom na igrišču, drugi pa zabavne narave z druženjem ob kulturnem pitju okrebčilnih napojev. S tem namenom smo se v Dole odpravili s ”parti busom” in otovorjeni s spalnimi vrečami. O koncu pa na koncu.

Začnimo pa s športnim delom. Turnirja se je letos udeležilo precej manj ekip kot prejšnja leta, vendar še vedno dovolj za lep turnir. Ekipa Sole Lom v postavi: Andrej, Borut, Denis, Gašper, Janez, Robert, Valter ter zvesta navijačica in zapisnikarica Monika se je v predtekmovalni skupini pomerila z ekipama ŠD Log – Zaplana in Sovodenj.

Prva tekma se je končala nam v prid z rezultatom 2 : 0, čeprav je bila tekma vseskozi izenačena, obe ekipi sta imela nekaj zelo lepih priložnosti, čeprav pa smo niti igre narekovali mi in to kljub pomanjkanju tekem na takšnem igrišču.

Druga tekma pa se je po podobnem scenarijo, le da z manj priložnostmi na obeh straneh končala v prid nasprotniku, ki je zadel po hudi napaki naše obrambe. Do konca tekme nam ni uspelo pripraviti resnejše priložnosti za strel, kljub igranju z igralcem v polju. Tako smo po dveh zelo dobro odigranih tekmah morali razočarani s športnim delom kajkmalu presedlati na zabavno kulturni program. Zmagovalcem smo še zaželeli prvega mesta in se odpravili.

Zabavni del smo začeli podobno kot  športnega, z veliko priložnostmi na obeh straneh, razlika je bila le v več zadetih priložnostih. Poleg tega so nas navduševali tudi igralci iz ekipe Sovodenj, ki so kot za šalo, ob huronskem navijanju našega omizja premagovali nasprotnike. Tako so upoštevali naša navodila in se veselili prvega mesta, denarne nagrade, pokala in sikspacka Laškega, ki so ga kot pravi gentlemani  poklonili našemu omizju.

Zabava se je še bolj razživela, ko je iz Loma prispela še skupinica navijačev, ki so se hitro vklopili v sistem igre in si hitro priigrali priložnosti za zmago. Da pa se igra ne bi ustalila v formaciji omizje – pivo, šank . jagr, smo se s prijatelji iz Dol odpravili še v sosednjo vas Zavratec, kjer so za spodbudo v igri poskrbeli ansambel Roka Žlindre, ki so igro spravili še na višje obrate. Na koncu nam ni bilo naklonjeno le vreme, ki je iz oblakov nad nami spustila prozorno tekočino in nam tako onemogočilo kulturno kampiranje, tako smo se v zgodnjih jutranjih urah vrnili v rodno vas.

Rezultati:

Dole; 20.7.2013, (10 ekip) 4+1

Skupina: ŠD Log – Zaplana, Sovodenj, Sola Lom

Sola Lom : ŠD Log – Zaplana   2 : 0

strelci: Andrej, Denis

Sola Lom : Sovodenj   0 : 1

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.