Če še ne rezultatsko, smo pa ekipno – najboljši!

OBALNI KOLESARSKI MARATON 2015

 893

WP_20150927_13_51_59_ProŽe na lansko zadnjo septembrsko nedeljo 2014 so se kolesarski navdušenci ŠKTD Lom odpravili na Obalni kolesarski maraton. Rekreativno kolesarjenje s poudarkom na druženju jih je navdušilo in postavili so si cilj, da v 2015 domov odnesejo nagrado za najštevilčnejšo ekipo.

Letos so sicer samo štirje polnopravni člani ŠKTD v ekipo povabili tudi kolesarske prijatelje od drugod in tako skupaj sestavili ekipo 13ih kolesarjev. Ker so tudi tokrat rekli: »če že gremo, gremo na tadolgo«, so tako vsi izbrali najdaljšo, 65 kilometersko traso s kar 1100 višinskimi metri razlike. Po požirku zvarka iz posebnega domačega kuhalnika sadja so nekateri z lahkoto in v ospredju, nekateri v zlati sredini, nekateri pa s tehničnimi in navigacijskimi težavami (med maratonom je namreč pihal močan veter, ki je odnašal tudi usmerjevalne table), vsi osvojili Rakitovec, kjer je bil višinski cilj in prispeli nazaj v Koper ter počakali na podelitev nagrad. Že na začetku podelitvenih ceremonij so zaslišali vabilo na oder za ekipo ŠKTD Lom, da prevzame nagrado za najštevilčnejšo ekipo na maratonu. Med preko 600 tekmovalci smo jih namreč prispevali največ. Prevzeli so sponzorske nagrade ter tudi glavno – pršut. Veseli, polni vtisov in prepričani, da gredo po drugo osoljeno nogo naslednje leto, so se odpravili proti domu, kjer so se seveda še nekajkrat ustavili in pokusili del kulinarike kot so Refošk, Teran in Malvazija, ki jih nudijo obpotne pokrajine. Pršut bodo narezali na pikniku, kjer bodo udeleženci dorekli tudi smernice in cilje kolesarke ekipe ŠKTD Lom za leto 2016.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.