Božično popoldne na Tnali

Vsakomur, ki se je v dneh pred božičem popeljal skozi Tolminski Lom, se je vzbudilo zanimanje, kaj neki se pripravlja. Na Tnali je mladež namreč okraševala prizorišče našega tradicionalnega božičnega druženja in tokrat je poglede privlačila res lično izdelana štalca in sveta družina, ki sta nastali pod spretnimi rokami našega vedno izvirnega aranžerja Roka.

Ko je na božično popoldne padel mrak, se je vrvež stopnjeval. Pridne gospodinje slaščičarke so strokovni komisiji nosile svoje gwance, da bi jih te ocenile in razglasile, komu je letos uspela ”ta bujš”. Naši najmlajši so s svojimi risbicami želeli razveseliti Božička, ki naj bi se prav tako oglasil v Lomu.

Dekleta iz vokalne skupine OsMinka so se tokrat prelevila v snežinke in najmlajšim za začetek zaigrala igrico o izgubljeni snežinki, nato pa vsem zbranim, ki so se že greli s kuhanim vinom in čajem, odpela še šopek božičnih.

Božičku, ki je menda imel nekaj smole z jeleni, se je vendarle uspelo prebiti do Tnale, kjer so ga nestrpno pričakovali otroci, ki jih je razveselil s skromnimi darilci. Božiček je bil darežljiv tudi do ostalih krajanov Krajevne skupnosti Tolminski Lom, saj je na dogodku poveljnik PDG Most na Soči Blaž Mervič simbolno predal predsedniku KS Žigu Kovačiču z donacijami nabavljen defibrilator.

Druženje se je zaključilo z razglasitvijo najbolj okusne in najbolj izgledne potice. Predsednik ocenjevalne komisije Peter je med dvaindvajsetimi sodelujočimi peki za najboljšo razglasil gwanco Sanje Sivec Levpušček, ki sta ji sledili potici Almire Štukelj, lanske zmagovalke, in Bernarde Bevk.

Mladina je druženje potegnila še nekoliko v noč, saj se je v Faružu odvil turnir v pikadu dvojic. Na njem sta si prvo mesto priigrala Niko & Andrej, ki je ubranil lanskoletno zmago, druga sta bila Nejc & Borut, na tretje mesto pas sta se uvrstila Lokovčana Mateja & Marko

Vesna Lipušček

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "Ni najden"]