Božično dogajanje

Tako kot lansko leto se tudi letos v Lomu obeta pestro božično dogajanje. Začelo se bo že na predvečer božiča (sveti večer), ko bo po polnočnici (v Lomu že ob 21.00) zabava z narodnozabavno glasbo v Faružu, nadaljevalo pa se bo naslednji dan na božič, ko se bo v Tolminskem Lomu, točneje na Tnal, spet veliko dogajalo. Kot lansko leto se nam bo predstavila vokalna skupina OsMinka s svojim prazničnim repertuarjem, ocenjevalo se bo orehove potice, okraševalo smrečico, ne bo manjkala niti igrica za najmlajše in tiste mlade po srcu seveda pa ne bo manjkal tudi posebni gost, ki bo razveselil naše najmlajše.

Govorimo seveda o Božičku, ki se bo tudi letos pripeljal iz daljne Finske in s seboj prinesel darila, ki jih njegovi zvesti pomočniki že celo leto pripravljajo za pridne otroke po celem svetu. Poskrbljeno bo tudi za toplo pijačo, ki bo poskrbela, da bomo lažje premagovali mraz, ki je za ta as običajen. Da pa se božič ne bo prehitro končal bomo poskrbeli ponovno v Faružu, kjer se bo zvečer odvil tradicionalni božični turnir v pikadu, tokrat posamezno.

PROGRAM:
• Krašenje smrečice
• Ocenjevanje orehovih potic
• Nastop vokalne skupine OsMinka
• Razglasitev najboljše orehove potice
• Igrica za najmlajše in prihod božička

Krašenje smrečice
Otroke vabimo, da doma izdelajo okraske za smrečico (največ 3 vsak otrok), ki naj jih ob prihodu obesijo na smrečico. Božiček bo vaših okraskov gotovo zelo vesel.

Ocenjevanje orehovih potic
Vse, ki jim je peka pri srcu, vabimo, da sodelujejo pri ocenjevanju orehovih potic. Sodelujoči naj prinese pbl. 500 g težak kos potice, ki jo izroči predstavniku ŠKTD Lom. Ta jo bo ustrezno oštevilčil in pripravil za ocenjevanje. Potice bo ocenila (tako njen okus kot izgled) strokovna komisija in kasneje razglasila najboljšo izmed njih. Upamo, da se bo ocenjevanja, za katerega si želimo, da postane tradicionalno, udeležilo čim več pekov.

Dodaj odgovor

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "Ni najden"]