Blizu, a še vseeno daleč od vrha

SKOKOV V DREŽNICI SE JE UDELEŽILO VEČ KOT 70 TEKMOVALCEV

Na lepo prvo nedeljo v mesecu marcu smo se štirje člani ŠKTD Lom udeležili skokov v Drežnici, ki jih je tamkajšnje športno društvo priredilo po sedmih sušnih letih. Na skakalnici, ki zmore daljave do 28 metrov se je pomerilo več kot petdeset tekmovalcev med katerimi so bile zastopane tudi barve Loma, poleg tega pa se je okoli 30 tekmovalcev, predvsem mlajši in veterani, pomerilo na manjši, 12 metrski skakalnici.

Manjša skupinica Lomljanskih zanesenjakov je nekaj minut pred dvanajsto prispela v Drežnico, kjer nas je že takoj čakalo veliko presenečenje v obliki naših štartnih številk, na katerih so bile izpisane številke od 74 do 77, kar je pomenilo, da se je pred nami prijavilo že skoraj 70 tekmovalcev, odšteti je potrebno nekaj številk, ki so bile rezervirane za mlajše kategorije. Polni zanosa smo se željni čim boljšega prijateljskega odnosa s skakalnico, povzpeli na vrh skakalnice in že po nekaj poskusnih skokih ugotovili, da lahko letimo daleč, seveda smo vsi po vrsti kmalu imeli v žepu nove osebne rekorde.

drežncaTakoj po nedeljskem kosilu navijačev pa se je pričelo zares. Najprej so se med seboj pomerili najmlajši in najstarejši na manjši skakalnici, nato pa smo se na vrh večje odpravili tudi ostali. Najprej smo opravili še uradni poskusni skok, nato pa se je začela serija v konkurenci, kot se je rad izrazil komentator. Od nas je najdaljši skok uspel Urošu, neslo ga je kar 26 m daleč, s čimer je nakazal boj za najvišja mesta. Ob njegovem skoku je Stare rekel samo ”silovit odriv”. Ostali smo skočili po svojih zmožnostih, le Janez je precej zaostal za pričakovanji.

V drugi seriji je Uroš, kljub ponovnemu ”silovitemu odrivu” pristal pri zanj skromnih 24,5 metrih, kar ga je oddaljilo od najvišjih mest. Janez je v tej seriji skočil precej dlje 23 metrov, Rok enako kot v prvi seriji, Gašper pa se je čez skakalnico le odpeljal, pa vseeno skočil 17 m.

Polni dobrih vtisov in idej za organizacijo skokov v Lomu 2014, smo se popoldne vračali v domače loge z mislijo na prihodnjo skakalno sezono, ko bi se radi udeležili čim več skakalnih tekem in čim bolje priredili lomljanske skoke. Upamo, da nam bo sneg naklonjen vsaj pol toliko kot letos.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.