Vabljeni na Pesem na vasi

14. septembra bo “na Tnal” v Tolminskem Lomu potekala prireditev Pesem na vsi, ki jo že četrto  leto zapored organizira Komorni zbor Musica Viva Tolmin ob pomoči lokalnih društev. Doslej je prireditev potekala na Modrejcah, Čiginju in Gabrjah, naslednje leto pa bo na Šentviški Gori. Vabljeni!Nastopajoči:
Komorni zbor Musica Viva Tolmin (zborovodkinja Erika Bizjak)
Vokalna skupina OsMinke (umetniška vodja Minka Žbogar)
Kvartet sester Trobec Žagar (umetniška vodja Tamara Avsenik)

KVARTET SESTER TROBEC ŽAGAR

Pevke Skupine sester Trobec Žagar so svojo skupno glasbeno pot začele leta 2001, poznajo pa se že iz otroških let, praktično od plenic. Skupino sestavljajo: Sonja, Andreja in Petra Trobec ter Tamara Žagar. Takšni so namreč njihovi dekliškimi priimki.

Ljubezen do glasbe in petja so jim v zibel položili starši, ki so tako, kot one sedaj, vsak po svoje iskali lepote glasbe in se predajali njenemu neizmernemu bogastvu.

Dekleta v večini prepevajo slovenske ljudske pesmi in avtorsko glasbo Slavka Avsenika ml., ki rad prisluhne njihovim glasbenim željam in odrskim potrebam. V takšni kombinaciji nastaja zanimiva glasbeno vokalna smer, ki je prežeta s humorno žensko tematiko, lirično izpovednostjo in lahkotno spevnostjo. Prepevajo tudi glasbo mojstrov Slavka in Vilka Avsenika, večinoma v priredbi njunega sina oz. načaka, ki je obenem tudi Tamarin mož.

Leta 2010 so izdale zgoščenko z naslovom “Vse tičice lepo pojo”, na kateri je zbran prerez njihovega glasbenega ustvarjanja.

http://www.youtube.com/watch?v=IpHXsZCNyY0

Zvečer sledi ples s skupino DUO PALBIN

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "Ni najden"]