7. pohod na Veliki vrh

Letošnjega tradicionalnega 7. pohoda na najvišji vrh Banjške planote (grdi pogledi Lokovčanov so zaman, saj je pol tud njihov), se je udeležilo 15 pohodnikov (ker slikovnega gradiva ni, se boste morali povzpeti gor še vi in si dokaz ogledati v vpisni knjigi). Najbrž bi jih bilo vsaj še dvakrat toliko, če bi bilo vreme lepo, kot je bilo na dan sobote 24 ur prej. Start je visel na nitki, saj so dve uri pred dogovorjeno zbirno uro ob 13h padavine nakazale, da bi znale padati. A nato so si le premislile, za razliko od prejšnjih dveh nedelj, ko je lilo kot iz škafa in je bilo treba pohod vsakič prestaviti za en teden.

Pohodniki so imeli poleg skrbi za svoje dobro počutje in prijetnega nedeljsko-popoldnevnega druženja še en dober razlog, da so se odpravili na nezahteven, 3 ure trajajoč pohod v turističnem ritmu. Pred mesecem dni so namreč nekateri pridni člani ŠKTD enkrat za vselej potegnili traso in uredili stezo na vrh. Manjkajo le še markacije in uhojenost steze, ki je odvisna od markacij, da pohodniki ne bodo hodili po svoje.

Del na in ob trasi sicer še ni konec, uredilo se bo namreč tudi bunker iz 1. svetovne vojne ob stezi, pot se bo poleg obstoječih usmerjevalnih tabel (zahvaljujoč Roku so bile stare, dotrajane table zamenjane z novimi, ličnimi) označilo še z dodatnimi. Spomladi bo najbrž še ena akcija, v kateri se bo sekalo drevje na vrhu, da bo razgled bolj jasen in izvrsten, speljalo pa se bo stezo še po drugi strani, kar je pogoj za turistično pohodniško krožno pot skozi Lom, ki jo nameravamo urediti v sodelovanju z LTO Sotočje (več o tem boste izvedeli kmalu).

Kakorkoli, pohodnikom je ob anekdotah Franeta glede zanimivosti ob poti čas hitro minil, na vrhu so se ogreli s čajem in medico in poskušali uzreti Sv. Goro in morje (kar ni bilo možno zaradi slabega vremena in drevja). Nato pa so se po isti poti še pred mrakom vrnili na turistično kmetijo Široko, kjer so nekateri okrepčali še s štruklji ter zadovoljni in siti sklenili kljub oblakom prijetno nedeljsko popoldne.

Dodaj odgovor

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.