300 udeležencev na 18. Vzponu

ZMAGOVALCI ISTI KOT NAZADNJE

Športno kulturno turistično društvo Lom je 15.8.2019 pripravilo tradicionalni Vzpon na Široko. Tokrat je bil štart vseh treh disciplin – cestno kolesarstvo, gorsko kolesarstvo in tek – prvič na Postaji pri Mostu na Soči. Cestni kolesarji so tekmovali na 26 km dolgi razgibani trasi z več kot 1000 skupnimi metri vzpona, gorski kolesarji in tekači pa so morali na slabih 5 km dolgem klancu premagati skoraj 600 metrov višinske razlike.

Tekmovanja se je udeležilo 251 tekmovalcev, od tega 84 cestnih kolesarjev, 36 gorskih kolesarjev, 113 tekačev in 18 otrok na osnovnošolski tekaški trasi dolgi 900 metrov. Poleg njih pa še večje število pohodnikov in netekmovalnih kolesarjev, tako da se je skupna udeležba povzpela čez 300, kar je največ v zadnjih letih.

Med tekmovalci je bilo opaziti veliko novih obrazov, precej tudi iz sosednje Italije, a na najvišjih stopničkah so stali »stari znanci«.

Najtesnejša je bila odločitev med cestnimi kolesarji, odločal je ciljni šprint, v katerem je Dean Bratuš (TUŠ team) s časom 56:15 za manj kot sekundo prehitel Andreo Calza (Bike Shop Racing San Qurino). Najboljša cestna kolesarka je bila z 1:11:32 Špela Škrajnar (Ganesha Tema).

Pri gorskih kolesarjih na vrhu nič novega. Za ostalo konkurenco sta bila pričakovano premočna Luka Tavčar (Calcit Bike Team) s časom 24:37 in najboljša slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing) s časom 28:14.

Podobno lahko rečemo za tek. Drugo leto zapored sta šli zmagi v roke Simonu Aliču (ŠD Nanos Podnanos), ki je postavil čas 27:24 in Sergeji Lipušček (DLT Filipides), ki je na cilj pritekla v času 32:11. S polminutnim zaostankom sta jima bila na drugem mestu blizu Stanko Janžekovič (AD Železniki) in Varineja Drašler (TK Šmarnogorska naveza).

Organizatorji ocenjujejo, da je prireditev odlično uspela, k čemur je poleg slikovite lokacije cilja prispevala tudi sončno in sveže vreme. Za dobro odločitev sta se izkazala tudi sprememba lokacije starta, kjer je več prostora, ter daljša trasa za cestne kolesarje, ki je bolj primerna za širši krog kolesarjev kot čisti vzpon iz Mosta na Soči do Turistične kmetije Široko.

Rezultati – cestno kolesarstvo absolutno

Rezultati – cestno kolesarstvo po kategorijah

Rezultati – gorsko kolesarstvo absolutno

Rezultati – gorsko kolesarstvo po kategorijah

Rezultati – tek absolutno

Rezultati – tek po kategorijah

Rezultati – tek OŠ

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.