3. Istrski maraton

Istrski10. Aprila 2016 je bil na sporedu 3. Istrski maraton. Gre za tek, ki je po mnenju mnogih najlepši. S tem se strinjajo tudi naši tekači, saj postaja prireditev kar dobro obiskana tudi iz vrst ŠKTD Lom. Najpriljubljenejša razdalja (21km) je letos potekala od Kopra do Portoroža, kjer se je poleg lepega razgleda, raznolike podlage in svežega zraku, našla tudi fizično – psihološka ovira, ki jo lažje imenujemo tudi klanec. To je vsekakor poseben element trase, ki marsikateremu tekaču uniči ritem, poviša pulz in hitro potroši moč. Vsekakor pa se je organizator tudi letos potrudil in navdušil naše člane k prijavi tudi naslednje leto.

Letos se je teka udeležilo 5 naših tekačev, dva med njimi sta sicer nastopala v majicah njunega delodajalca. Letošnjo polmaratonsko traso je najhitreje premagal Peter Gruden s časom 1:40:54. Za njim so se zvrstili David, Matej in Tomaž. Na 10km različici pa sta sodelovala Denis in Iztok. Slednji je bil tudi hitrejši (1:02:39). Upamo, da ga je dober rezultat navdušil in se bo tekov udeležil tudi v prihodnje. Še vedno pa nimamo predstavnika v kraljevski (maratonski) kategoriji.

 

 

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.