20. izvedba Ljubljanskega maratona. Tudi z našim pridihom

20. LJUBLJANSKI MARATON 2015

DSC02579[1]Na največji, najodmevnejši, medijsko najbolj podprt in spremljan slovenski tekaški dogodek se je že tradicionalno odpravilo tudi nekaj naših tekaških navdušencev. Nekateri člani ŠKTD Lom so sicer nastopali pod imeni svojih delodajalcev, tako da smo skupno našteli 8 pripadnikov našega duštva.

Na nekoliko spremenjenem in slabše pozicioniranem štartnem prostoru pred državnim zborom Republike Slovenije, se je letos na 10, 21 ali 42 kilometrsko progo podalo skoraj 20 tisoč tekačev in tekačic. Gneča na startu je bila nepopisna in tek prvih nekaj sto metrov krepko otežen. Nekateri z daljšimi, drugi s krajšimi, tretji pa z ničnimi izkušnjami na ljubljanski preizkušnji so vsi naši člani opravili s progo in pretekli preprogo z avtomatskim izračunom doseženega časa. Pomembnost trdega dela in drugih odrekanj se je na pripravah očitno najbolj zavedal Peter Gruden, ki je dokazal, da mu je tudi trasa naklonjena in je tako s časom 1:37:34 postal prvi naš član v cilju malega maratona. Pohvaliti velja tudi našo novo članico Urško, ki je kot prva predstavnica ženskega spola uradno premagala razdaljo malega maratona. Imeli smo seveda tudi predstavnike teka na 10 kilometrov, kjer je bil s časom 0:53:46 najhitrejši Denis.

Z mešanimi občutki a zadovoljno, se tako tekaška sezona (kar se tiče maratonov) končuje. Marsikateri tekač je v njej dosegel osebni rekord, mogoče kdo pa tudi razočaranje. Optimistično in z voljo do druženja, pa že pričakujemo naslednjo sezono, polno novih izzivov, ciljev in druženja. Upamo, da okrepljeni tudi z novimi obrazi.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.