14.VZPON NA ŠIROKO 2015

Razpis 14. VZPONA NA ŠIROKO 2015

 

Trasa CESTNO   Trasa MTB in TEK

ORGANIZATOR

Športno Kulturno Turistično Društvo Lom

DATUM, KRAJ IN ČAS

Sobota, 15. avgust 2015

Bar pri Miklavžu Most na Soči (avtobusna postaja)

Začetek zbiranja prijav: 08:00

Zaključek zbiranja prijav: 10:10

 

Start CESTNO KOLESARSTVO: 10:30

Start GORSKO KOLESARSTVO: 10:40

Start TEK: 10:50, OSNOVNOŠOLCI: 10:50, BUS 10:15

Start REKREATIVCI: PROSTO (Po oddani prijavnici)

 

 TEKMOVANJA IN KATEGORIJE

Tekmovanje bo potekalo v treh tekmovalnih panogah. Vsi uspešno prijavljeni tekmovalci, bodo ob prijavi razporejeni v kategorijo, katero bo pogojevala letnica rojstva.

Kategorije

Sodelovanje bo omogočeno tudi udeležencem, kjer se doseženih časov ne bo beležilo in ti ne bodo objavljeni v končnih rezultatih. Z uspešno prijavo, pa bodo tudi ti deležni vseh ostalih ugodnosti in nagrad.

REKREATIVNI UDELEŽENCI (CESTNI KOLESARJI, GORSKI KOLESARJI IN POHODNIKI)

sodelujejo v enotni starostni kategoriji, ki je netekmovalnega značaja.

TRASA PROGE

Podatki o progi

Naklon CESTNO         Naklon MTB in TEK
*REKREATIVCI (NETEKMOVALCI) lahko izberejo cestno ali gorskokolesarsko – tekaško progo.

PREVOZ OPREME, SPREMSTVA IN ZDRAVSTVENO VARSTVO

 Oprema se bo zbirala ob startni črti v kombiniranem vozilu najkasneje do 10:20 in bo dostavljena na cilj. Organizator ne sprejema odgovornosti za odtujeno opremo v ciljnem prostoru. V kolikor ima udeleženec svoje spremljevalno vozilo bo to moralo odpeljati na cilj v skladu z uradno zaporo ceste. Med tekmovanjem bo cesta zaprta v obe smeri za ves promet. Vračanje v dolino bo možno šele ko bo v cilj pripeljal zadnji tekmovalec. Takrat bo tudi preklicana zapora ceste.

Organizator bo poskrbel za zdravstveno varstvo tako, da se bo reševalno vozilo pomikalo počasi za zadnjim tekmovalcem. Kolono bo prehitevalo samo v primeru nujnega posredovanja na cestni ali gorskokolesarsko – tekaški progi. Pri spustu v dolino zdravstveno varstvo vzpona ne bo več sodelovalo.

PRIJAVE, STARTNINA IN NAGRADE

 Prijave se zbirajo na dan prireditve v času, kot je naveden v drugi točki tega razpisa. Potrjena prijava se smatra za veljavno šele, ko je startnina vplačana organizatorju za katero udeleženec prejme račun.

Startnina za tekače in vse rekreativne udeležence znaša 12€ na osebo, za osnovnošolce 7€. Startnina za kolesarje znaša 15€, za osnovnošolce 7€. Pri klubskih ali društvenih skupinskih prijavah nad 10 udeležencev je startnina za enajstega udeleženca brezplačna. Po prispetju na cilj je vsak tekmovalec dolžan vrniti startno številko. Po vračilu le – te, prejme bone za hrano in spominsko majico.

V startnino je všteto: pokali za najboljše tekmovalce po kategorijah in absolutno, spominska majica, okrepčila na poti in na cilju, topel obrok in pijača na cilju, porcija domačih štrukljev, meritev časa in zagotovljena zdravniška služba. Vsi udeleženci, s plačano prijavnino bodo sodelovali v žrebanju nagrad sponzorjev. Po podelitvi rezultatov je poskrbljeno tudi za zabavo ob živi glasbi.

SPLOŠNA PRAVILA

 S podpisano prijavnico udeleženec potrjuje, da so podatki, ki jih zapisal na prijavnico, resnični. Udeleženec izjavlja, da je zdrav, vsestransko pripravljen za aktivno udeležbo, zdravniško pregledan in zdravstveno sposoben prevoziti, preteči ali prehoditi traso na katero se prijavi. Za udeležbo vseh mladoletnih udeležencev so odgovorni starši oziroma skrbniki. Za vse udeležence KOLESARSKIH TEKMOVANJ je za vzpon in spust v dolino obvezna uporaba zaščitne čelade.  Vsi kolesarski tekmovalci, ki bodo na progi ali v cilju brez zaščitne čelade, bodo diskvalificirani in dodeljeni v kategorijo rekreativnih udeležencev. Za vse udeležence TEKAŠKEGA TEKMOVANJA je prepovedana uporaba pohodnih palic. Vsi REKREATIVNI UDELEŽENCI se morajo med vzponom ravnati po veljavnih cestnoprometnih predpisih. To velja tudi za čas zapore ceste, saj tako ne bodo ovirali tekmovalcev. Prijavljeni bo upošteval vsa navodila organizatorja in sodeloval na lastno odgovornost. Udeleženec potrjuje, da pristaja na tveganja v zvezi z udeležbo na tej prireditvi in zato od organizatorja ne bo uveljavljal kakršnih koli odškodninskih zahtevkov niti do organizatorja ne bo vlagal nikakršne tožbe zaradi kakršnekoli škode, ki bi jo utrpel v zvezi z udeležbo na prireditvi. Udeleženec soglaša, da lahko organizatorji prireditve objavijo osebne podatke, fotografije, posnetke in izjave v sredstvih javnega obveščanja, ne da bi zanje zahteval/-a kakršno koli povračilo. Organizator bo osebne podatke udeležencev shranjeval skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 94/2007 z dne 16.01.2007).

S podpisom prijavnice udeleženec dovoljuje, da organizator osebne podatke obdeluje v svojih zbirkah ter jih uporablja za : statistične obdelave, izpolnjevanje pogodbenih obveznosti, pošiljanje ponudb, reklamnega gradiva, letakov in vabil na dogodke organizatorja in njegovih partnerjev. Osebne podatke lahko obdeluje do preklica pisne privolitve. Tekmovanje bo potekalo v skladu z vsebino tega razpisa, morebitne spremembe bodo objavljene na spletni strani www.sktd-lom.si ali na oglasni deski na dan prireditve.

Na povezavi RAZPIS 2015, lahko najdete uradno verzijo razpisa, dodatne informacije pa na

+ 386 31 206 653 (Peter)

 

Športno Kulturno Turistično Društvo Lom

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.