Kljub začetnemu upiranju kres lepo zagorel

Noč pred 1. majem je noč, ko po Sloveniji zagorijo kresovi. Nič drugače ni tudi v Lomu, kjer se kres tradicionalno prižiga na Lejšah. Tako je bilo tudi letos. Tokrat so bile, poleg vej, žrtev ognjenih zubljev Jaknčove patre, na kresu pa se je poslovila tudi Tina Maze, ki je z nami presmučala pustovanje.

Kres se je na začetku ognju trdovratno upiral, saj so bile veje premokre, ko pa so na pomoč priskočile deske in tramovi starih patr, se je ta vnel in veselo zaplapolal v noč. Ob kresu smo si kresovalci privoščili kozarček rujnega ter zraven še nekaj pojedli, ko pa se je kres umiril v svoji ognjevitosti, je naš dežurni kitarist v roke vzel kitaro, ostali pa smo zraven bolj ali manj ubrano pritegnili znane viže.

Ogenj so dežurni kresovalci pazili do zgodnjih jutranjih ur, ko so se nekateri preizkusili tudi v drzni igri prečkanja žerjavice. Na srečo ni prišlo do poškodb, tako da se je kresovanje za letos zaključilo v veselem vzdušju, ponovno pa bo kres zagorel 30.4.2015.

Apply to attend

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.

Error: Contact form not found.