Vzpon na Široko 2018

Razpis

17. VZPON NA ŠIROKO

15. avgust 2018

 1. ORGANIZATOR

 Športno kulturno turistično društvo Lom

2. DATUM IN KRAJ

 Sreda, 15. avgust 2018


START
:
MOST NA SOČI (gorski kolesarji, tekači, pohodniki)
POSTAJA (cestni kolesarji)

 CILJ:
Turistična kmetija Široko, TOLMINSKI LOM

3. ČASOVNICA 

08:00     ZAČETEK zbiranja prijav
CESTNO KOLESARSTVO
09:15     ZAKLJUČEK zbiranja prijav
09:30     START
GORSKO KOLESARSTVO IN TEK
09:55     Odhod kombija za tek osnovnošolcev
10:00     ZAKLJUČEK zbiranja prijav
10:30     START – gorsko kolesarstvo
10:40     START – tek
10:40     START – tek osnovnošolci

4. TEKMOVALNI DEL – GORSKO KOLESARSTVO IN TEK

 4.1. TRASA PROGE

Start obeh tekmovalnih disciplin je na mostu čez Idrijco na Mostu na Soči.

Osnovnošolski tek poteka po skrajšani progi tekaške proge, start je nad zaselkom Klohi. Tekmovalce se odpelje in pospremi na start skrajšane trase s kombijem. Start vozila izpred prijavnega prostora je ob 09:55.

Cilj obeh tekmovalnih disciplin je zaselek Široko na koncu asfaltirane ceste pri Turistični kmetiji Široko.

Start     most čez reko Idrijco, MOST NA SOČI (153 m n.v.)
Cilj     Turistična kmetija Široko (753 m n.v.)
Podlaga     Asfalt, beton, makadam, travnat teren
Dolžina     4,7 km
Viš. razlika     600 m
Povp. naklon     12,8 %

PROFIL TRASE

ZEMLJEVID TRASE

4.2. TEKMOVALNE KATEGORIJE

Vsi uspešno prijavljeni tekmovalci so razporejeni v kategorijo, ki jo pogojujeta letnica rojstva in spol.

5. NETEKMOVALNI DEL – REKREATIVNI GORSKI KOLESARJI IN POHODNIKI

Na prireditvi lahko na trasi, namenjeni tekmovanju, sodelujejo tudi rekreativni gorski kolesarji in tekači oz. pohodniki, ki se jim časa ne meri in niso uvrščeni v kategorije. Rekreativni gorski kolesarji in pohodniki se prijavijo na prijavnem mestu na Mostu na Soči in se na cilj odpravijo po isti trasi kot tekmovalci kadarkoli po opravljeni prijavi.

6. NETEKMOVALNI DEL – CESTNO KOLESARSTVO

 6.1. OSNOVNE INFORMACIJE:

 Cestno kolesarski vzpon ni tekmovalnega značaja, kar pomeni, da se udeležencem časa ne meri in niso uvrščeni v kategorije. Predvidena je vožnja v skupini, udeleženci pa morajo spoštovati cestno prometne predpise, saj cesta v času vožnje ni zaprta za promet. Na trasi sta ob zaključku dveh težjih vzponov dve postojanki za počitek in zbor skupine.

6.2. TRASA:

Postaja (start – pred železniško postajo) – 8 km vzpona (+430 m) – Čepovan postanek (pri odcepu za Grudnico) – Čepovan odcep za Lokovec – 2 km vzpona (+180 m) – Lokovec – 4 km vzpona (+150 m) – Vrh Skoka postanek (najvišja točka vzpona) – 5 km spusta (-400 m) – Kanalski Lom Tolminski Lom – 2 km vzpona (+200 m) – Turistična kmetija Široko (cilj).

Start     Pred železniško postajo, POSTAJA (173 m n.v.)
Cilj     Turistična kmetija Široko (753 m n.v.)
Postanek 1     Čepovan – odcep za Grudnico (na 8,2 km, 588 m n.v.)
Postanek 2     Lokovec – pred spustom v Lom (na 16,7 km, 955 m n.v.)
Podlaga     Asfalt
Dolžina     25,9 km
Viš. razlika     580 m
Skup. vzpon     1.070 m
Skup. spust     490 m

PROFIL TRASE

ZEMLJEVID TRASE

7. PRIJAVE, STARTNINA IN NAGRADE

7.1. PRIJAVE:

 Prijave se zbirajo na dan prireditve v času in na kraju, kot je navedeno v 2. točki tega razpisa. Prijava je potrjena, ko je startnina plačana organizatorju in zanjo udeleženec prejme račun. S podpisom na prijavnici se tekmovalec strinja s splošnimi pravili prireditve (9. točka tega razpisa).

7.2. PREDPRIJAVE

Udeleženci imajo možnost predprijave po ugodnejši ceni startnine preko spletne strani prijavim.se.

Ugodnejše predprijave so mogoče od ponedeljka, 11. junija 2018, do petka, 3. avgusta 2018, do tega datuma sta možni tudi odjava in vračilo vplačanega zneska, razen za skupinske prijave.

Od sobote, 4. avgusta 2018, do nedelje, 12. avgusta 2018, bodo mogoče predprijave po enaki ceni kot na dan dogodka, odjava in vračilo zneska ne bosta možni.

7.3. SKUPINSKE PRIJAVE IN DRUŽINSKI POPUST

Skupinske prijave: Skupinska prijava je možna v času predprijav za najmanj 5 tekmovalcev, ki zastopajo isto ekipo oz. klub. Skupinska prijava je možna na kontaktu: info@sktd-lom.si, kjer dobite podrobna navodila. Odjava od skupinske prijave ni možna.

Družinski popust: Četrti družinski član (najmlajši) ima startnino zastonj.

7.4. STARTNINE:

 

PREDPRIJAVA – individualno (do 3.8.)     12 €     
PREDPRIJAVA – skupinsko (do 3.8.)     10 €    
PREDPRIJAVA – individualno (od 4.8. do 12.8.)     15 €     
PREDPRIJAVA – skupinsko (od 4.8. do 12.8.)     12 € 
NA DAN PRIREDITVE     15 €* 
OSNOVNOŠOLCI     7 € 

* Za tekače s stalnimi startnimi številkami Primorskih gorskih tekov je prijavnina tudi na dan prireditve 12 €.

7.5. VKLJUČENO V STARTNINO:
  • spominska majica
  • okrepčila ob trasi in na cilju
  • topel obrok in štruklji v cilju
  • merjenje časa (za tekmovalce)
  • zagotovljena zdravniška služba v času tekmovanja
  • pokali in praktične nagrade za najboljše tekmovalce po kategorijah in absolutno

Majico ter kupone za topel obrok in štruklje udeleženci prevzamejo na prijavnem mestu z izkazanim potrdilom o uspešni predprijavi oziroma ob oddani prijavnici na kraju prijave.

8. PREVOZ OPREME, SPREMSTVA IN ZDRAVSTVENO VARSTVO

Oprema se zbira ob prijavnem mestu v kombiniranem vozilu najkasneje do 09:20 (cestni kolesarji) oziroma 10:20 (gorski kolesarji in tekači) in se dostavi na cilj pred prihodom prvih udeležencev. Organizator ne sprejema odgovornosti za odtujeno opremo v ciljnem prostoru.

V času tekmovanja je treba upoštevati navodila redarjev in ravnati skladno z uradno zaporo ceste.

Udeleženci cestno kolesarskega vzpona se morajo ravnati skladno s cestnoprometnimi predpisi, saj ceste niso zaprte za promet. Pred udeleženci pelje vozilo, ki se ga ne sme prehitevati.

Organizator poskrbi za zdravstveno varstvo tako, da je v ciljnem prostoru reševalna ekipa, ki posreduje v primeru nezgode. Zdravstveno varstvo je zagotovljeno od prvega starta do prihoda zadnjega udeleženca v cilj.

9. SPLOŠNA PRAVILA

S podpisano prijavnico udeleženec potrjuje, da so podatki, ki jih navede na prijavnici, resnični. Udeleženec izjavlja, da je zdrav, vsestransko pripravljen za aktivno udeležbo, zdravniško pregledan in zdravstveno sposoben prevoziti, preteči ali prehoditi traso discipline, za katero se prijavi.

Za udeležbo mladoletnih udeležencev so odgovorni starši oziroma skrbniki.

 Za vse udeležence KOLESARSKIH DISCIPLIN in spust v dolino je obvezna uporaba zaščitne čelade.  Vsi kolesarski tekmovalci, ki bodo na progi ali v cilju brez zaščitne čelade, bodo diskvalificirani in dodeljeni v kategorijo rekreativnih udeležencev.

Za vse udeležence TEKAŠKEGA TEKMOVANJA je prepovedana uporaba pohodnih palic.

Vsi NETEKMOVALNI UDELEŽENCI se morajo med vzponom ravnati po veljavnih cestnoprometnih predpisih. To velja tudi za čas zapore ceste, saj le tako ne bodo ovirali ostalih tekmovalcev.

Udeleženec mora upoštevati vsa navodila organizatorja in sodeluje na lastno odgovornost. Udeleženec potrjuje, da pristaja na tveganja v zvezi z udeležbo na prireditvi in zato od organizatorja ne bo uveljavljal kakršnihkoli odškodninskih zahtevkov.

Udeleženec soglaša, da lahko organizatorji prireditve objavijo osebno ime, letnico rojstva, ime ekipe oz. kluba, dosežen čas, fotografije, posnetke in izjave v sredstvih javnega obveščanja, ne da bi zanje zahteval kakršnokoli povračilo. Organizator bo osebne podatke udeležencev shranjeval skladno z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

S podpisom prijavnice udeleženec dovoljuje, da organizator osebne podatke obdeluje v svojih zbirkah ter jih uporablja za statistične obdelave, izpolnjevanje pogodbenih obveznosti, pošiljanje ponudb, reklamnega gradiva, letakov in vabil na dogodke organizatorja. Osebne podatke lahko obdeluje do preklica privolitve oziroma skladno z zakonsko določenimi roki.

Tekmovanje bo potekalo v skladu z vsebino tega razpisa, morebitne spremembe bodo objavljene na spletni strani www.sktd-lom.si ali na oglasni deski na dan prireditve.


Na povezavi RAZPIS 2018 najdete uradno verzijo razpisa, dodatne informacije pa na info@sktd-lom.si ali na telefonski številki +386 31 206 653 (Peter).

Športno kulturno turistično društvo Lom